X

Els salaris precaris afecten les treballadores de 22 de les 24 escoletes d’Eivissa

Les educadores sovint fan jornades reduïdes i no arriben a cobrar el salari mínim interprofessional i els sindicats es queixen de precarietat i discriminació per motiu de gènere

25/10/2023

Els salaris precaris afecten les treballadores de 22 de les 24 escoletes d’Eivissa

A Eivissa, una vintena de treballadores d’escoletes s’han manifestat aquest dimecres horabaixa. La majoria són dones que no arriben al salari mínim (1.080 € mensuals) i reclamen que amb sous tan precaris no poden subsistir. Els representants sindicals remarquen que aquestes educadores són, de fet, ‘treballadores pobres’ que, a més, pateixen una discriminació de gènere en ser, en una gran majoria, dones.

Segons la Federació d’Ensenyament de CCOO a Eivissa, l’aturada ha estat secundada pel 45% de les 200 treballadores que fan feina a l’illa. Als centres, s’han establert serveis mínims del 33%, és a dir, d’una educadora per cada tres aules.

La precarietat afecta el personal de 22 dels 24 centres de l’illa. Les úniques excepcions són l’escoleta de Can Nebot, del Consell d’Eivissa, i es Fameliar, a Santa Eulària i de titularitat municipal. Les 22 restants, entre les quals n’hi ha quatre més de públiques (Santa Gertrudis, Can Coix, Cala de Bou i Sant Agustí), però externalitzades, ofereixen condicions molt minses, com també passa a les escoletes privades.

La directora de l’escoleta Es Vedranell, a Sant Agustí, ha assenyalat que aquest centre és públic però té una gestió privada, amb salaris que “no són dignes”. També es queixa que el personal abandona la feina per altres més ben remunerades, situació que fa impossible mantenir un equip sòlid.

Les educadores sovint no arriben a cobrar el salari mínim interprofessional, ja que moltes no treballen a jornada completa i cobren uns 900 euros mensuals.

Les aturades continuaran els propers dies 8 i 15 de novembre.

25/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris