societat

Els sanitaris reten homenatge als companys morts per coronavirus amb dos minuts de silenci

Una cinquantena de metges han mort per la COVID-19, 73 si es compta tot el personal sanitari

Els+sanitaris+reten+homenatge+als+companys+morts+per+coronavirus+amb+dos+minuts+de+silenci

El personal sanitari ha retut avui homenatge als professionals que han patit les conseqüències del coronavirus. Amb dos minuts de silenci i mostrant crespons negres davant els hospitals i centres de salut, han recordat la cinquantena de metges morts registrats a tot Espanya, 73 si es compta tot el personal sanitari. També els 48.000 casos positius que s’han produït al país, dels quals gairebé 350 fan feina a Balears. Hi ha hagut silenci a Son Espases, a l’hospital Mateu Orfila, o a Can Misses. Una imatge i un silenci que s’han repetit avui a les portes dels centres sanitaris de tot Espanya, també de les Illes. És l’homenatge que s’ha retut avui al col·lectiu de professionals de la sanitat, un dels més castigats per la pandèmia del coronavirus.

I després del silenci, els aplaudiments. Les mamballetes que els han oferit diàriament els ciutadans, durant aquests dos mesos de confinament, puntuals a les vuit de la tarda des dels seus balcons, se les han fet avui ells mateixos, reconeixent-se en la tasca de lluitadors que han estat a la primera línia davant el virus.

El personal sanitari, mostrant un crespó negre, han recordat la cinquantena de professionals de la Sanitat morts al país d’ençà que esclatà la crisi, segons les xifres oficials, que els sindicats eleven a 70. A Balears, d’ençà que començà la crisi sanitària, s’han produït gairebé 350 casos positius, amb 77 actius a dia d’avui. A Espanya, hi ha hagut 48.000 casos positius. És una taxa del 20 per cent, la més alta d’Europa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

PIME Menorca reclama que es continuïn pagant els 1.500 euros als negocis afectats per restriccions

Consideren imprescindible mantenir l'ajut quan Menorca entri al Nivell 2 a partir de dimarts

El Govern manté les restriccions vigents a Eivissa fins el 16 de març

La desescalada a l'illa serà "lenta" i es farà "amb prudència"

Suspès el Mercat Medieval de Capdepera

El consistori ha decidit susprendre-lo per segon any consecutiu per les mesures adoptades pel Govern a causa de la pandèmia del coronavirus

100 anys del primer vol a l’aeròdrom de Son Bonet

El 25 de febrer de 1921 hi va aterrar el pilot mallorquí Manuel Colomer