societat

Els serveis de menjador i escoleta matinera, a l’aire a dies de l’inici del curs escolar

Segons les instruccions d'Educació els grups estables no poden tenir contacte en aquests serveis

Els+serveis+de+menjador+i+escoleta+matinera%2C+a+l%27aire+a+dies+de+l%27inici+del+curs+escolar

La imatge dels infants ben juntets a taula durant l’hora de menjador escolar no serà possible aquest curs escolar. El servei de menjador, el d’escoleta matinera o el jardí d’infants d’horabaixa són els que més maldecaps generen no només als centres educatius sinó també a les famílies que encara no saben si podran o no disposar-ne enguany i, sobretot, a quin preu.

Les instruccions de la Conselleria especifiquen que els infants de diferents grups estables de convivència no poden estar en contacte entre ells ni tenir un monitor que atengui tots aquests grups estables, per la qual cosa es complica la seva posada en marxa. Aquests serveis són imprescindibles segons la vicepresidenta de la Federació d’Associacions de Famílies d’Alumnes de Mallorca, FAPA, Cristina Conti.

Depenent de la demanda, els centres escolars podran o no oferir aquests serveis. Si hi ha poca demanda, per exemple, del servei menjador podria ser que les empreses contractades renunciïn a oferir el servei o fer-ho apujant-ne el preu. A la FAPA també li preocupa que no hi hagi instruccions clares sobre els alumnes amb necessitats específiques o aquells amb malalties que els fan especialment vulnerables.

També s’ha demanat que els alumnes de 2 d’ESO facin presencialitat a l’escola i que la semipresencialitat comenci a partir de 3r i, sobretot, que es realitzi en dies alterns i no en setmanes alternes.


La incertesa del curs escolar condiciona la compra del material escolar
Compte enrere per a l’inici del curs escolar

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Treballadors interins i amb contractes temporals demanen que es regularitzi la seva situació laboral

Hi ha gent que encadena aquest tipus de contractes des de fa més de 30 anys

Salut té previst arribar a inocular 20.000 dosis diàries aquesta setmana

Tot i així, Balears continua a la coa de la vacunació

Cinc anys de la llei de fosses

En aquest període de temps s'han excavat 17 fosses, s'han exhumat 161 cossos i identificat a 30 persones. En concret, en el marc d'aquesta Llei de Fosses han estat localitzats...

Menorca importa un model aragonès per donar un ús temporal a solars i edificis buits

El Consell trasllada la proposta a tots els ajuntaments de l'illa