X

Tanquen el túnel de Sóller per un simulacre d’accident

L'objectiu ha estat comprovar la capacitat de coordinació entre els serveis d'emergència, el seu temps de resposta i la seguretat de les instal·lacions

23/11/2021

Tanquen el túnel de Sóller per un simulacre d’accident

Els serveis d’emergències es van mobilitzar la nit passada per atendre un avís d’accident amb víctimes dins el túnel de Sóller. En aquesta ocasió ha estat un simulacre amb la finalitat de garantir la màxima efectivitat i rapidesa davant un sinistre. L’any 2003, una associació de conductors el va considerar el túnel més perillós d’Europa.

L’exercici ha començat a les 23.30 hores amb el xoc frontal d’un cotxe i un autocar a l’interior del túnel de Sóller. Hi ha hagut una víctima mortal i un total de 10 persones han resultat ferides. L’incident ha suposat la tallada del trànsit, que s’ha desviat pel Coll de Sóller.

Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat agents de la Policia Local de Sóller i de la Guàrdia Civil que han controlat els accessos des de les dues entrades. També dotacions dels Bombers de Palma i Sóller s’han encarregat de treure els atrapats entre la ferralla.

Un grup d’efectius sanitaris s’han ocupat del triatge i del trasllat als hospitals dels ferits. Com ha explicat Francisco Grimalt, tècnic de Bombers de Mallorca, el triatge consisteix a prioritzar aquelles persones que es trobin més greus i agrupar tots els ferits per a traslladar-los als hospitals de referència que marquin el 061.

Amb aquesta simulacre s’ha volgut posar a prova la capacitat de coordinació entre els serveis d’emergència, el seu temps de resposta i la seguretat de les instal·lacions. El director insular d’emergències, Pedro Orfila, exposa l’objectiu és la capacitat d’engranar els sistemes de feina d’un grup dins una mateixa emergència.

Al simulacre hi han participat una vuitantena de persones entre la Policia Local, la Guàrdia Civil, els Bombers, professionals sanitaris i efectius de l’112. Tot ha estat supervisat amb atenció des del Centre de Control. La directora insular d’infraestructures del Consell de Mallorca, Olga Martínez, diu que, per dur a terme el simulacre s’han instal·lat sistemes de canonades hidrants com a connexió ràpida amb camions de bombers, un sistema de detecció per càmeres que detecti fums o gasos i un sistema de ventilació que permet expulsar el fum de l’interior del túnel.

Una actuació que s’emmarca dins el protocol de seguretat elaborat per l’empresa concessionària i que també forma part del conveni signat entre el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma. Tot per garantir la màxima efectivitat i rapidesa davant qualsevol sinistre.

23/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris