societat

Els serveis mínims als jutjats podrien provocar un col·lapse històric

Advocats i funcionaris qüestionen el pla de xoc elaborat pel Consell General del Poder Judicial

Els+serveis+m%C3%ADnims+als+jutjats+podrien+provocar+un+col%C2%B7lapse+hist%C3%B2ric

L’acumulació d’assumptes judicials sense resoldre’s durant l’estat d’alarma i, especialment, l’allau de casos que hi haurà quan l’activitat recuperi la normalitat, amenaça de causar un col·lapse històric als tribunals. Per tractar d’esmorteir-lo, el Consell General del Poder Judicial ha elaborat un pla de xoc que tant el col·lectiu d’advocats com els funcionaris de justícia qüestionen durament.
Es tracta d’un centenar de mesures que pretenen agilitzar els tràmits amb propostes com la possibilitat d’habilitar el mes d’agost, dictar sentències orals en determinades circumstàncies o desincentivar els litigis “sense fonament” mitjançant el pagament de les costes o la imposició d’una multa a l’ordre civil, entre d’altres mesures que suposarien reformes legislatives.

El Tribunal Superior de Justícia de Balears ha enviat les seves al·legacions respecte d’aquest pla per tractar d’adaptar-lo a la realitat jurídica de les Illes. Pel que fa al Col·legi d’Advocats de les Illes, rebutja rotundament el document.

Des d’aquest dimecres, dia 15, funcionen tots els jutjats d’instrucció, a més del de guàrdia. Ho fan per tractar d’esmorteir l’impacte que suposarà la tornada a la normalitat amb l’allau de causes considerades “no essencials”. Però els funcionaris denuncien que allò que es fa és una desescalada encoberta. Demanen, de la mateixa manera que ho fan els advocats, una major dotació de mitjans tècnics i humans per tractar de superar el col·lapse que s’espera.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Warda Ouchene havia interposat dues denuncies contra l’home que l’ha acabat matant a ella i al seu fill de 7 anys

De confirmar-se aquest cas com a un doble crim masclista, segons Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, seria...

Accepta un any de presó per intentar blanquejar doblers procedents de la venda de droga a Palma

L'acusat formava part d'una trama que intentava canviar més de mig milió d'euros en bitllets de 500 euros

Els antiautopistes: “Els polítics han de millorar el transport públic, i deixar de fer grans carreteres”

La portaveu Margalida Rosselló defensa que la sinistralitat no justifica el desdoblament de Llucmajor a Campos, "ja que hi havia...

Condemna al doble crim masclista de sa Pobla: “L’assassinat dels fills mostra una voluntat de voler fer més mal encara a la dona”

L'Ajuntament de sa Pobla i el de Palma, entre moltes altres institucions públiques, han convocat avui un minut de silenci...