societat

Els serveis mínims als jutjats podrien provocar un col·lapse històric

Advocats i funcionaris qüestionen el pla de xoc elaborat pel Consell General del Poder Judicial

Els+serveis+m%C3%ADnims+als+jutjats+podrien+provocar+un+col%C2%B7lapse+hist%C3%B2ric

L’acumulació d’assumptes judicials sense resoldre’s durant l’estat d’alarma i, especialment, l’allau de casos que hi haurà quan l’activitat recuperi la normalitat, amenaça de causar un col·lapse històric als tribunals. Per tractar d’esmorteir-lo, el Consell General del Poder Judicial ha elaborat un pla de xoc que tant el col·lectiu d’advocats com els funcionaris de justícia qüestionen durament.
Es tracta d’un centenar de mesures que pretenen agilitzar els tràmits amb propostes com la possibilitat d’habilitar el mes d’agost, dictar sentències orals en determinades circumstàncies o desincentivar els litigis “sense fonament” mitjançant el pagament de les costes o la imposició d’una multa a l’ordre civil, entre d’altres mesures que suposarien reformes legislatives.

El Tribunal Superior de Justícia de Balears ha enviat les seves al·legacions respecte d’aquest pla per tractar d’adaptar-lo a la realitat jurídica de les Illes. Pel que fa al Col·legi d’Advocats de les Illes, rebutja rotundament el document.

Des d’aquest dimecres, dia 15, funcionen tots els jutjats d’instrucció, a més del de guàrdia. Ho fan per tractar d’esmorteir l’impacte que suposarà la tornada a la normalitat amb l’allau de causes considerades “no essencials”. Però els funcionaris denuncien que allò que es fa és una desescalada encoberta. Demanen, de la mateixa manera que ho fan els advocats, una major dotació de mitjans tècnics i humans per tractar de superar el col·lapse que s’espera.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La llista definitiva de la borsa única d’infermeria: 6.559 candidatures admeses

Amb aquest personal es cobriran necessitats contractuals: ja sigui per cobrir les vacances de la plantilla o per reforçar -la...

El sindicat CSIF denuncia que no hi ha mascaretes per a tots els funcionaris de justícia

"Ni teletreball ni mesures de seguretat, les instal·lacions dels jutjats de les Illes han quedat obsoletes per poder complir la...

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 72: Mallorca, Menorca i Eivissa estrenen la Fase 2

Ja es permet el bany a la platja i es reobren els centres comercials

Sanitat rebaixa en 1.900 la xifra de morts per Covid-19 i la situa en 26.834 defuncions

Simón diu que una de les raons del ball de xifres és que les comunitats havien notificat com a confirmats...