X

Els sindicats avisen d’una vaga general si la patronal no accepta pujar els sous a tots els convenis

A les Illes, el conveni que més treballadors afecta, el de l'hoteleria, s'ha de revisar a partir de Nadal

31/08/2022

Els sindicats avisen d’una vaga general si la patronal no accepta pujar els sous a tots els convenis

Imatge d'arxiu.

CCOO i UGT eleven la pressió i fixen ja a l’octubre les primeres manifestacions al carrer si la patronal no accepta revisar a l’alça els salaris de tots els nous convenis col·lectius. Els dos sindicats ja avisaven a començaments d’estiu que això passaria si els empresaris no donaven el braç a tòrcer, per compensar els treballadors per l’escalada preus. Ara, gairebé a finals de temporada, no hi ha data per tornar a parlar de la qüestió, que podria acabar amb una vaga general si no es desencalla. “Hi haurà una escalada de protestes, que aniran in crescendo, fins a arribar a la convocatòria de vagues a tots els convenis que es vagin obrint. Hi haurà retxes vermelles a tot l’Estat. No consentirem que no hi hagi revisions salarials”, ha declarat José Luis García, secretari general de CCOO a les Balears, en una entrevista al programa Al Dia d’IB3 Ràdio.

A les Illes, el conveni que més treballadors afecta, el de l’hoteleria, s’ha de revisar a partir de Nadal. En cas que sigui un conveni curt, d’una durada d’un any o poc més, els sindicats tenen clar que no baixaran d’augment de sous del 10%, de dos dígits, en consonància amb l’augment constant de la inflació. També per compensar la sobrecàrrega de feina que han patit les plantilles dels hotels aquest estiu. “Han tengut molta càrrega de feina. Alguns no han lliurat, han fet hores extra o han hagut de doblar torn. Ells hi han estat, després de dos anys molt durs. Què els diem ara, que no els apujaran el sou? És molt injust”, ha dit Lorenzo Navarro, secretari general d’UGT a les Balears.

Els dos sindicats majoritaris es queixen que els beneficis que d’aquest estiu, per una temporada turística excel·lent, no repercuteixen després en els salaris dels treballadors. Un fet, coincideixen, que cansa la societat, en un escenari de pujada de preus continuada. Per aquest motiu, tant Comissions Obreres com la UGT plantegen les primeres protestes a la tardor, que poden acabar amb una vaga general si la patronal no reacciona.

31/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris