X

Els sindicats consideren que ja és hora de pujar els sous dels treballadors de les Illes

Les patronals reconeixen que la temporada turística ha anat bé, però asseguren que els pròxims mesos són molt incerts

02/09/2022

Els sindicats consideren que ja és hora de pujar els sous dels treballadors de les Illes

CCOO i UGT han valorat de manera positiva els resultats d’afiliació a la Seguretat Social coneguts aquest divendres. De fet, la secretària d’Acció Sindical d’UGT, Ana Landero, confirma que la temporada turística “s’ha salvat molt bé”. Tot i això, el que preocupa als sindicats és la situació dels treballadors de les Illes durant els pròxims mesos.

“Hem de tenir en compte que encara tenim una economia estacional, amb uns salaris de pocs mesos, i no podem dependre d’això”, ha apuntat la secretària d’Ocupació de CCOO, Yolanda Calvo. Amb tot, Calvo assegura que de cada vegada hi ha més treballadors pobres.

Per això, ambdós sindicats reclamen apujades salarials a curt termini. Apunten que molts empresaris ja han repercutit l’increment de costos generalitzat en els preus i que, per tant, els beneficis s’han de començar a repartir amb els treballadors.

En cas contrari, el sindicat CCOO ha advertit que es convocaran mobilitzacions per als pròxims mesos. “Ha estat una campanya intensa, amb càrregues i ritmes de feina forts i és de justícia que pugin els sous i ho facin ja”, ha dit Landero, d’UGT.

Per part seva, les patronals reconeixen que la temporada està sent molt bona i que apunten que s’han incrementat plantilles en funció de les necessitats. No obstant, avisen que els pròxims mesos estan encara marcats per la incertesa generada arran de la guerra a Ucraïna i de l’escalada de preus.

02/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris