societat

Els sindicats continuen demanant més protecció per als docents

Fan èmfasi en què el pla covid exprés que preveu la substitució de professors en 24 hores, és insuficient

Els+sindicats+continuen+demanant+m%C3%A9s+protecci%C3%B3+per+als+docents

Aquest dilluns fa una setmana que totes les escoles començaren el curs. Al llarg d’aquests 7 dies, 49 aules s’han hagut de posar en quarantena. És a dir, 1 de cada 10 centres té un grup aïllat.  La majoria són a Mallorca, amb 43 aules en quarantena, 5 a Eivissa i 1 Formentera. A Menorca, ja ho veis, no ha estat necessari aïllar cap grup.

De fet, si ens fixam en el nombre d’alumnes contagiats, veim que a Menorca només hi ha hagut 2 contagis. En canvi, a Mallorca, n’hi ha 207, 42 a Eivissa i 1 a Formentera. En total, ara mateix hi ha 252 alumnes contagiats.

En proporció a tots els alumnes matriculats (154.966), la incidència és d’un 0.002%. És a dir, mínima. Això pel que fa als alumnes, però avui també la Conselleria de Salut ha donat per primera vegada la xifra dels docents. Entre l’equip docent, ara mateix hi ha 60 mestres i professors de baixa per haver donat positiu. Per tant, dels 16.340 docents que hi ha ara, es tracta d’una incidència del 0.04% sobre el total.

És una afectació molt baixa, però en qualsevol cas els sindicats docents són reivindicatius: volen més protecció i també demanen més professors. Avisen que la situació actual pot empitjorar.

A més, fan èmfasi en què el pla covid exprés aprovat que preveu la substitució de professors en 24 hores, és insuficient.  Quan una classe s’aïlla es presenta la següent situació: Si es tracta d’una classe d’infantil, de menors de sis anys, com són grups bimbolla i van sense mascareta s’han d’aïllar tots. Aleshores, comença el periple dels pares. Recordem que si l’infant dona negatiu a la prova, ha de fer quarantena, però els pares no poden demanar la baixa temporal.

I es veuen obligats a recorrer als de sempre. A més, els sindicats alerten que la situació actual pot empitjorar.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Conflicte entre els taxis i altres vehicles a l’aeroport de Son Sant Joan

Dissabte durant uns 20 minuts hi va haver una aturada en la recollida de passatgers

Formentera, plena de turistes

Les previsions per al mes d'agost també són positives

9 nedadors fan la volta a Cabrera per aconseguir fons per a la reserva marina

Durant 7 hores han recorregut els 22 quilòmetres del litoral

Palma acull la darrera semifinal d’street dance

Els millors ballarins lluiten per aconseguir una plaça a la Final Nacional que es disputarà a València el 7 d'agost