societat

Els sindicats de l’ensenyament públic i la Fapa, en contra del protocol de desescalada de la conselleria d’Educació

No serà abans del 25 de maig quan els infants puguin tornar voluntàriament a les aules

Els+sindicats+de+l%27ensenyament+p%C3%BAblic+i+la+Fapa%2C+en+contra+del+protocol+de+desescalada+de+la+conselleria+d%27Educaci%C3%B3

Foto: JAVIER ABRIL.


El protocol de desescalada dins l’àmbit educatiu que ha presentat la conselleria d’Educació encapçalada per Martí March ha aixecat polseguera entre els sindicats de l’ensenyament públic i l’associació de mares i pares FAPA que no han estat consultats.

El protocol preveu la desescalada en quatre fases que tendran una durada de 15 dies cada una. Actualment s’estan netejant i desinfectant les instal·lacions i els equips directius s’aniran incorporant als centres per realitzar gestions organitzatives. No serà abans del 25 de maig quan els infants puguin tornar voluntàriament a les aules. Ho farà l’alumnat de 2n curs dels cicles de grau mitjà i superior d’FP, 2n de Batxillerat, 4t d’ESO i darrer curs dels ensenyaments de règim especial. Amb un màxim 12 alumnes i mantenint la capacitat de 4 metres quadrats per infant. Així mateix, també podran tornar els alumnes d’Educació Infantil sempre que els seus pares puguin justificar problemes de conciliació familiar o laboral o per raons de protecció dels infants.

L’entrada als centres haurà de fer- se de forma esglaonada i el temps d’esplai al pati s’organitzarà per torns diferenciats per edats en franges horàries diferents, i en cas necessari es delimitaran zones. No serà fins a la fase 4, el mes de setembre, quan es reprendran les classes amb normalitat a tots els nivells educatius, el transport escolar, el servei de menjador i les activitats extraescolars.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Open Arms salva 146 persones en dues setmanes

Deu anys després de començar la guerra a Líbia, continua el drama humanitari amb 236 morts a la Mediterrània des d'inicis de 2021

Autoritzen la manifestació del sector de la restauració aquest dilluns a Palma

La protesta recorrerà els principals carrers de Palma i finalitzarà davant del Consolat de Mar

Dues cases del port de Maó d’arquitectura contemporània obren les seves portes

El Col·legi d'Arquitectes de Menorca inicia un cicle d'activitats divulgatives que tenia pendent per la pandèmia

Els casals de gent gran de Menorca, tancats de moment tot i el Nivell 2

El fet que no es puguin reunir més de 6 persones els dificulta la represa de les activitats