societat

Els sindicats de l’ensenyament públic i la Fapa, en contra del protocol de desescalada de la conselleria d’Educació

No serà abans del 25 de maig quan els infants puguin tornar voluntàriament a les aules

Els+sindicats+de+l%27ensenyament+p%C3%BAblic+i+la+Fapa%2C+en+contra+del+protocol+de+desescalada+de+la+conselleria+d%27Educaci%C3%B3

Foto: JAVIER ABRIL.


El protocol de desescalada dins l’àmbit educatiu que ha presentat la conselleria d’Educació encapçalada per Martí March ha aixecat polseguera entre els sindicats de l’ensenyament públic i l’associació de mares i pares FAPA que no han estat consultats.

El protocol preveu la desescalada en quatre fases que tendran una durada de 15 dies cada una. Actualment s’estan netejant i desinfectant les instal·lacions i els equips directius s’aniran incorporant als centres per realitzar gestions organitzatives. No serà abans del 25 de maig quan els infants puguin tornar voluntàriament a les aules. Ho farà l’alumnat de 2n curs dels cicles de grau mitjà i superior d’FP, 2n de Batxillerat, 4t d’ESO i darrer curs dels ensenyaments de règim especial. Amb un màxim 12 alumnes i mantenint la capacitat de 4 metres quadrats per infant. Així mateix, també podran tornar els alumnes d’Educació Infantil sempre que els seus pares puguin justificar problemes de conciliació familiar o laboral o per raons de protecció dels infants.

L’entrada als centres haurà de fer- se de forma esglaonada i el temps d’esplai al pati s’organitzarà per torns diferenciats per edats en franges horàries diferents, i en cas necessari es delimitaran zones. No serà fins a la fase 4, el mes de setembre, quan es reprendran les classes amb normalitat a tots els nivells educatius, el transport escolar, el servei de menjador i les activitats extraescolars.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La fase 2 a les platges de les Balears, vista des de l’aire

A les portes de juny, la nostra costa sembla d'un altre temps

Ciutadella viu el cap de setmana de Cinquagesma més tranquil de les darreres dècades

La Policia només ha rebut algunes queixes per renous a xalets particulars

Suspeses més de 60 noces a Menorca per la incertesa de les normes sanitàries

La majoria les han ajornat per al 2021 per no perdre la paga i senyal ja donada als organitzadors

Els menorquins aprofiten les platges buides de turistes a les portes de juny

Les principals platges de l'illa no registren incidències ni aglomeracions durant el primer dia no laborable de permís