X

Els sindicats de les Illes esperen que el nou govern derogui aviat la reforma laboral i la de les pensions

La patronal reclama moderació i diàleg amb els agents socials abans de prendre mesures

08/01/2020

Els sindicats de les Illes esperen que el nou govern derogui aviat la reforma laboral i la de les pensions

Els sindicats reclamen al nou govern de coalició que derogui, de manera immediata, la reforma de les pensions. També volen veure caure aviat la reforma laboral.

En relació a aquestes reformes, José Luís García, Secretari General de Comissions Obreres de Balears assegura que “així com varen ser immediates, ara fa vuit anys, al febrer del 2012, a l’hora de treure els drets dels treballadors, doncs ara han de ser immediates per retornar aquest reequilibri a la negociació col·lectiva dels treballadors i treballadores”.

Coincideix amb ell Alejandro Texías, Secretari General d’UGT, que assegura que no renunciaran a la derogació total de la reforma laboral i que no es conformaran amb l’eliminació de només algunes parts. “I per a Balears, que no oblidin que som insulars”, declara.

Mentrestant, els empresaris de les Illes esperen que el nou executiu de Pedro Sánchez tengui en compte els agents socials abans de prendre mesures.

La CAEB demana consens i moderació. La seva presidenta, Carmen Planas, demana que el nou govern sigui moderat que doni “estabilitat i seguretat jurídica perquè els empresaris puguin seguir fent inversions” i perquè les empreses “puguin seguir creant llocs de treball” en la línia del creixement positiu.

La petita i mitjana empresa creu que és important que s’activi la part fiscal del nou règim especial per a les Balears. Jordi Mora, president de PIMEM, creu que aquesta qüestió és cabdal, que Pedro Sánchez s’hi va comprometre i que la ciutadania, a més, ho va demanar.

La PIMEM creu que és necessari que hi hagi un govern fort, però posa en dubte que aquest pugui esgotar la legislatura.


Pedro Sánchez promet el seu càrrec davant el Rei

08/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT