X

Els sindicats d’educació demanen fer menys hores de classe per adaptar-se al nou currículum

El curs 2022-2023 ja entraran en vigor els canvis d'avaluació i d'organització de les classes

03/05/2022

Els sindicats d’educació demanen fer menys hores de classe per adaptar-se al nou currículum

El curs que ve entraran en vigor els nous currículums d’educació però encara estan en tràmit de ser aprovats. Els sindicats ANPE, STEI, UGT i UOB consideren que és una mesura precipitada que cal compensar amb una reducció d’hores lectives per poder preparar-se en condicions, una mesura que per ara el Govern no contempla.

Tot i això, en la mesa sectorial en què s’han presentat els currículums d’Infantil i Primària, els sindicats s’han mostrat partidaris dels canvis. Els principals tenen a veure amb l’avaluació (que no serà numèrica, sinó per competències) i l’organització de les classes (que deixarà de ser per assignatures per passar a fer-se per projectes o àmbits, com ja es fa en molts centres escolars).

El govern fa una crida a la calma. Asseguren que seran flexibles durant el primer curs d’aplicació perquè entenen que són canvis importants que caldrà aplicar en poc temps.

Els sindicats UOB i STEI s’han mostrat preocupats per la manca de concreció sobre el paper del català en els nous currículums. El Govern ha pres nota d’aquesta i altres especificacions per mirar d’incorporar-les als nous currículums al llarg de la seva tramitació.

03/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris