societat

Els sindicats sanitaris critiquen la “mala” planificació de Salut

Son Espases cancel·la sine die totes les vacances i permisos del seu personal


Son Espases és el centre amb més pressió hospitalària de les Illes. Rep pacients d’Inca i de Son Llàtzer i actualment té 34 pacients COVID positius a les UCIS i 90 pacients amb coronavirus a les plantes COVID. Pròximament obrirà una nova unitat destinada als pacients geriàtrics amb Sars-Cov-2 i una altra secció de Cardiologia. Passarà de tres plantes covid a cinc. La consellera de Salut, Patrícia Gómez considera que la dificultat ara és trobar personal qualificat per atendre les unitats de cures intensives. Però des del sindicat dels metges el seu president, Miguel Lázaro, recrimina que les contractacions no s’han fet bé i s’hauria haver previst contractes d’un any.

Entre les vacances de Nadal i que actualment 188 professionals sanitaris estan de baixa per aïllament preventiu, en augmentar els ingressos per coronavirus la manca de personal s’ha notat. Per la qual cosa la Gerència de Son Espases ha anul·lat des d’avui els permisos, les vacances i podria també cancel·lar les reduccions de jornada. Pel delegat del sindicat Sae a Son Espases, Juanma Pérez, aquesta decisió va en contra de la llei per amenaçar la concil·lació familiar. Tot i això tots els sindicats sanitaris coincideixen a pregar a la població que faci bonda. “La gent que diu que per la Nit de Cap d’Any seran 10 i no 6… no. Tot això, no. Ara no. És que no toca. Hem de fer un sacrifici tots” demana la delegada de Satse, Isabel Horrach.

La situació dels hospitals es tornarà a avaluar a principis del mes de gener.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Augmenten un 30% els intents de suïcidi entre la població infantil i juvenil

La consellera Gómez assegura que és un problema de salut molt greu

Arriben 10 pasteres amb 131 migrants a les Illes en les darreres hores

La majoria d'embarcacions han estat localitzades a Mallorca, una a Cabrera i una altra a Formentera. És una mostra més...

La Justícia andalusa va desestimar el certificat covid per a l’oci nocturn

En canvi, a Galícia va sortir endavant la mesura per entrar a bars i restaurants després de l'aval del Tribunal...

Troben un cadàver flotant a la badia de Palma

Es tracta el cos d'una dona que, segons la Guàrdia Civil, feia temps que es trobava dins l'aigua