X

Els sindicats sanitaris denuncien una falta de material ‘alarmant’ a les Pitiüses

Satse i Simebal reclamen a l'IBSalut que comprovi el material de protecció contra la covid-19 abans de repartir-lo a hospitals i centres de salut

24/04/2020

Els sindicats sanitaris denuncien una falta de material ‘alarmant’ a les Pitiüses

Sindicats i direcció de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera (ASEF) continuen oferint visions diferents sobre la protecció del personal sanitari. El sindicat d’infermeria SATSE acusa el Servei de Prevenció de Riscos Laborals de l’IBSalut d’estar descoordinat i desorganitzat. Els retreuen haver recomanat que es reutilitzin mascaretes d’un sol ús i proporcionar equips de protecció individual defectuosos. I asseguren que els protocols de l’IBSalut són més de gestió d’estocs de material que de protecció dels treballadors i pacients, una situació especialment complicada, diuen, a les Pitiüses i Son Espases.

Tant el Satse com el Sindicat Mèdic (Simebal) exigeixen la creació d’un comitè d’avaluació del material de protecció, per revisar que estigui homologat i sigui efectiu abans de repartir-lo a hospitals i centres de salut. També volen fer un seguiment als professionals de la salut que hagin utilitzat material defectuós, com els tres tipus de mascaretes repartits pel Govern espanyol i posteriorment retirats dels centres sanitaris balears.

L’ASEF continua negant que mai hagi mancat material de protecció a cap centre. Assegura que es fan les proves necessàries dictades pels protocols i els nivells de seguretat exigits en cada servei, fins i tot per damunt dels requeriments ministerials. S’han fet 2.500 tests en els 41 dies de confinament a pacients i el personal sanitari pitiüsos, i recorden que ara mateix no hi ha cap professional contagiat detectat. Els equips volants han fet 600 proves i el 98 per cent són negatives. L’ASEF afegeix que aquest dijous ha començat el cribratge a tot el personal de l’àrea, com es va fer amb el de les residències de majors de l’illa eivissenca.

24/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris