X

Els socialistes de Portugal volen mantenir-se al govern després de la dimissió d’António Costa

El president Marcelo Rebelo de Sousa ha tancat aquest dijous la ronda de consultes amb els diferents partits polítics

09/11/2023

Els socialistes de Portugal volen mantenir-se al govern després de la dimissió d’António Costa

EFE/EPA/JOSE SENA GOULAO

Redacció

Els socialistes de Portugal volen continuar al govern i proposen nomenar un nou primer ministre, després de la dimissió d’António Costa, investigat per corrupció. Mentrestant, però, els partits de l’oposició demanen que es convoquin noves eleccions. El president Marcelo Rebelo de Sousa ha tancat aquest dijous la ronda de consultes amb els diferents partits polítics de la cambra, i ell mateix ja ha indicat que és més procliu a la repetició electoral, que es podria celebrar entre el febrer i el març de l’any que ve.

El cap de gabinet d’António Costa, Vítor Escária, un dels cinc detinguts en el cas que ha causat la caiguda del primer ministre, guardava en el seu despatx 75.800 euros distribuïts entre caixes de vi i una prestatgeria, que han estat confiscats per la Policia.

El canal lusità Sic Notícias ha informat que la Policia va trobar els diners durant els registres realitzats el dimarts en el despatx d’Escária en el palau de São Bento, la residència oficial de l’exprimer ministre, que va renunciar després de conèixer que seria investigat per en un cas de possible corrupció del Govern en negocis de liti i hidrogen. L’advocat de Vítor Escária ha assegurat que els diners confiscats “no tenen rigorosament res a veure amb la tesi de la Fiscalia” i que estan relacionats amb la seva anterior activitat professional.

Els cinc detinguts en l’àmbit d’aquesta recerca, que, segons mitjans locals ha estat batejada com a ‘Operació Influencer’, acudiran aquest dijous al campus de Justícia de Lisboa per ser interrogats després d’haver estat identificats el dimecres.

Notícies relacionades >

09/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris