X

Els sollerics reviuen, un any més, la seva festa més esperada

La tradicional batalla entre moros i cristians, que commemora la victòria dels sollerics sobre els pirates de l'11 de maig de 1561, ha marcat la jornada d'horabaixa del Firó de Sóller

15/05/2023

Els sollerics reviuen, un any més, la seva festa més esperada

Redacció

Amb el toc de campanes i l’arenga de les Valentes Dones, tothom se’n tem que s’han albirat naus enemigues. El capità Angelats s’encomana a la Mare de Déu de la Victòria i encoratja tots els veïnats a lluitar contra els sarraïns. Així ha començat aquest dilluns l’acte del simulacre de la batalla entre pagesos i moros que succeí a Sóller l’11 de maig de 1561. Una festa molt esperada per tots.

Després d’un primer intent frustrat de desembarcar a Can Generós, els pirates finalment han aconseguit tocar terra a la platja d’en Repic. Els pagesos, però, ho han donat tot per defensar el seu poble. Encara que enguany només han pogut disparar els trabucs i les espingardes des de punts delimitats, tot apunta que, un any més, els pagesos aconseguiran vèncer les tropes invasores. Així mateix, avui vespre el Capità Angelats proclamarà la victòria del poble.

El Firó, com sempre, ha començat el matí, amb l’ofrena de flors al monument dels Herois de l’11 de Maig i amb una missa a les cases de Can Tamany, amb les Valentes Dones com a protagonistes.

Notícies relacionades >

15/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris