societat

Els sords de Menorca demanen millorar les comunicacions institucionals durant la pandèmia

El llenguatge de signes s'ha anat incorporant de manera gradual i la qualitat tècnica és deficient

Els+sords+de+Menorca+demanen+millorar+les+comunicacions+institucionals+durant+la+pand%C3%A8mia

Les administracions públiques han hagut de millorar, amb urgència aquests dies, la comunicació amb el col·lectiu de sords, perquè les directrius sobre l’estat d’alarma arribessin a tota la societat sense diferències. El llenguatge de signes s’ha incorporat a les diferents institucions de manera gradual, gràcies a les reclamacions dels discapacitats auditius però, tot i això, encara hi ha deficiències tècniques.

La majoria de les compareixences institucionals van acompanyades aquests dies amb llenguatge de signes que fa que una persona sorda, sobretot si viu tota sola, conegui en temps real les instruccions per evitar la propagació del coronavirus. El Consell de Menorca ha estat la darrera institució a incorporar aquest servei.

Les noves tecnologies permeten fer la pantalla de l’intèrpret més grossa, per facilitar-ne la visualització. I gràcies a les associacions de sords, aquest col·lectiu també pot accedir als telèfons d’emergències.

Les associacions demanen que no hagin de reivindicar el compliment de la llei de llenguatge de signes de l’any 2007 cada vegada que hi hagi una situació crítica com aquesta pandèmia o una emergència meteorològica i que, tècnicament, ja estigui tot preparat per poder rebre la informació amb qualitat i de manera instantània.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell organitza visites a possessions de la Serra per l’aniversari de la declaració de la Unesco

D'aquí al novembre es visitaran Son Marc, Son Torrella o sa Campaneta, gràcies a la col·laboració amb l'entitat Itinerem

Primera jornada d’horari continu a la restauració d’Eivissa

L'illa ha passat a Nivell 1, això permet que la restauració pugui treballar en horari continuat, de dilluns a diumenge, fins a les 10 i mitja de la nit.

La solidaritat amb una escola de l’Índia fa córrer els més petits del CIDE

Uns 3.000 participants han pres part en la cursa, i han aconseguit recaptar 11.000 euros

Continuen en dependències policials els 16 detinguts aquesta matinada a Palma

Romandran detinguts fins que passin a disposició judicial