X

Els taxis de Palma poden operar les 24 hores al dia fins a l’octubre

A canvi, un 20% de la flota estarà obligada a fer feina a Palma ciutat. Amb aquesta mesura, l'Ajuntament confia a millorar-ne el servei durant la temporada, però no tot el sector hi està d'acord

02/05/2024

Els taxis de Palma poden operar les 24 hores al dia fins a l’octubre

La nova regulació horària per als taxis de Palma, que ha entrat en vigor aquest mes de maig, no acaba de convèncer tot el sector. Els taxis poden operar les 24 hores del dia, però s’estableix l’obligació que el 20% de la flota presti el servei a la ciutat. Aquests són els nous torns d’estiu per als taxis Palma amb els quals l’Ajuntament de Palma confia poder donar un servei òptim durant la temporada. Així ho ha especificat el tinent de batle de Mobilitat, Antoni Deudero.

D’aquesta manera, els taxis poden fer feina cada dia, les 24 hores. A canvi, però, la flota s’ha dividit en 5 grups i cada setmana, un d’ells, uns 245 vehicles en total, té l’obligació d’operar dins Palma ciutat. Una restricció que els taxistes de la CAEB consideren errada. El president de l’Agrupació Empresarial de l’Autotaxi, Toni Bauzà, ha apuntat que amb aquest sistema es deixen desateses les altres zones del municipi, com la Platja de Palma, es Pil·larí i sa Casa Blanca.

Aquesta temporada, el sector del taxi també pateix la manca de conductors. Asseguren que alguns dels taxistes que han aconseguit una de les 163 llicències temporals, hauran de renunciar-hi perquè no hi ha xòfers a bastament. “Hi haurà renúncies perquè no trobam conductors”, ha dit el president dels Autònoms del Taxi, Biel Moragues. “Si treim 200 llicències estacionals, hem de tenir en compte que haurem de menester 400 conductors. I no els tenim”, ha afegit Moragues.

En el que sí que coincideix tot el sector al complet és en el fet que falten més convocatòries d’exàmens per treure’s el carnet de taxista. Actualment, només n’hi ha dues, el mes de novembre i el mes de febrer.

L’Ajuntament, per part seva, confia que les millores en el sistema d’examinació ajudi a pal·liar aquesta manca de conductors. En aquest sentit, el regidor de Mobilitat, Antoni Deudero, ha assegurat que amb els canvis que s’han fet estan aprovant més candidats. “En els darrers sis mesos hem incorporat més de 250 conductors nous”, ha dit. En qualsevol cas, enguany no es preveu cap convocatòria extraordinària d’examen. La pròxima serà, com és habitual, el mes de novembre.

Reforç del servei del taxi a Calvià

On sí que sembla que hi haurà noves convocatòries és a Calvià. Així ho ha confirmat l’ajuntament, tot i que sense especificar-ne dates, després de la reivindicació del sector. A més, enguany s’han atorgat fins a 25 llicències estacionals per a aquesta temporada d’estiu. Aquests nous taxis, que s’afegeixen als més de 200 que operen al municipi durant tot l’any, operaran a partir de dia primer de juny i fins al 30 de setembre.

 

02/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris