societat

Els taxis post-COVID-19

Mampares de separació de fabricació professional, fetes en plàstic flexible i transparent d'un gruix màxim de 3 mil·límetres, i amb una finestreta per al pagament

Un taxista de Madrid es desinfecta les mans. /EFE


L’Ajuntament de Palma ha autoritzat i recomanat la incorporació de mampares de separació entre els seients posteriors i davanters de tots els taxis de la ciutat per a prevenir el contagi del coronavirus.

L’àrea municipal de Mobilitat ha aconsellat la incorporació d’elements que separin a clients i conductors en els 1.246 vehicles amb llicència de taxi de la capital balear.

El decret municipal que promou les mampares estableix que han de ser de fabricació professional, fetes en plàstic flexible i transparent d’un gruix màxim de 3 mil·límetres, i amb una finestreta per al pagament.

“La instal·lació haurà de ser provisional, sense utilitzar cap mena de pern per a la seva fixació”, i ha de garantir la ventilació i climatització del vehicle, indica Cort, que prohibeix mampares de plexiglàs, metacrilat o altres materials tallants que suposin un risc en cas de trencament.

D’altra banda, el consistori ha informat que 119 taxistes, de Palma i Llucmajor s’han adherit al servei de transport a demanda coordinat amb l’Empresa Municipal de Transports (EMT) i que 480 usuaris estan registrats en la plataforma que dóna accés als trajectes.

Amb tot, el regidor del departament, Francesc Dalmau, ha destacat en un comunicat la “capacitat d’adaptació” que ha demostrat el sector del taxi davant la crisi de la COVID-19, “i el treball realitzat durant aquests mesos, en què molts taxistes també han hagut de quedar-se a casa per a garantir la protecció del seu entorn més vulnerable”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una cinquantena de persones es manifesten contra l’arribada de nous hidroavions al Port de Pollença

La celebració del primer congrés europeu d'hidroaviació ha despertat recels entre una part dels veïnats que temen que es vulgui...

Un home pateix una síncope en una carrera de muntanya Sa Talaia d’Alcúdia

L'evacuació s'ha hagut de fer amb un helicòpter de la Guàrdia Civil

Vols directes des de Menorca a Londres i a París aquest hivern finançats amb comàrqueting

Manca encara per definir quines aerolínies oferiran les rutes i amb quina freqüència

Científics i pescadors de Menorca investiguen com fer de la pesca de la llagosta un art més sostenible

Plantegen canvis en el material de les xarxes o en el temps de calada