X
8

Els taxistes començaran la seva desescalada dia 1 de juliol

En acabar el mes, es doblarà la flota de taxis operatius que ara és del 20% dels vehicles

16/06/2020

Els taxistes començaran la seva desescalada dia 1 de juliol

Dos ciutadans alemanys amb residència a Mallorca contracten un servei de taxi el primer dia del Pla Pilot a Son Santjoan. IB3Notícies

Fins dia 1 de juliol no augmentaran els taxistes de Palma la flota operativa per jornada, ara mateix el 20% de la disponible. En acabar el mes, passarà a ser del 40%. S’acabarà, a més, amb la restricció d’haver de fer només un dia de feina de cada cinc. Aquesta mateixa previsió d’obertura de l’activitat s’estén a la resta de municipis tot i que els percentatges poden variar.

L’arribada organitzada per motius sanitaris de turistes, els ha impedit beneficiar-se de la reactivació pilot del sector turístic. Fora d’aquest pla, l’obertura de fronteres a partir del dia 21, podria permetre alguna carrera més però fins ben entrat el juliol no es confia notar una vertadera reactivació de les operacions.

“Els esperam amb els braços oberts, com aigua beneïda”, diu dels turistes Loli Arjona que després de 22 anys de taxista fa guàrdia a la parada de taxis de l’aeroport de Palma en una situació excepcional. “Duim tres mesos en una situació agobiant, a veure si aixequen la veda i podem gaudir de més turistes” afegeix la seva companya Luisa Martínez. “Quatre de lliures i un de feina, així tots aquests darrers tres mesos… D’aquesta manera no es pot viure”, conclou José López, titular del taxi número 365 de Palma.

Gabriel Moragues, president de la Federació Balear del Taxi, confirma el pla marcat per l’Ajuntament de Palma de doblar la flota a partir de l’1 de juliol. “Ara ens costa moltíssim fer 80, 90, 100 euros al dia i l’augment de flota farà que aquestes quantitats es redueixin a la meitat”, apunta Moragues que no obstant reconeix la necessitat de reactivar el sector.

El president dels taxistes federats vol fer palés que són l’únic servei públic essencial de titularitat privada i que, malgrat haver mantingut el servei durant l’estat d’alarma, no han tengut garantit els ingressos. “Com tants d’altres autònoms”, aposta per una pròrroga de la prestació estatal més enllà del 30 de juny: “Prorrogar un parell de mesos aquestes prestacions per autònoms, seria una ajut important. Si no és així, la situació encara podria ser igual o més complicada que ara perquè el mes de juliol probablement no farem la suma de les dues coses, el que recaptem més la prestació que haurem deixat de rebre”

La previsió amb vistes a la incerta temporada turística situa el sector del taxi en una segona quinzena de juliol que confien “es vagi animant”, cosa que esperen  també que passi a l’agost i el setembre. “No serà un estiu normal però esperam que millori bastant”, exposa Gabriel Moragues.

 

16/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT