mallorca

Els taxistes de Palmanova-Magaluf creuen els dits per l’arribada de britànics

Amb una activitat diària de només el 20% de les llicències diuen que la situació no es pot aguantar més

Parada de taxi a Magaluf, Calvià


A Calvià hi ha 210 llicències de taxi de les quals per mor del coronavirus actualment només n’opera el 40 per cent cada dia. De fer feina 24 dies de 30 al mes, s’ha passat a tan sols sis. Ara, després d’una Pasqüa amb una grapada d’hotels oberts que pràcticament es poden contar amb els dits de les mans i que ha estat un breu alè enmig del desert, s’ha tornat a la normalitat de l’època COVID. “Hi ha hagut un poquet de treball per Setmana Santa però ara, altra vegada, poca cosa…”. explica Joaquín Gómez, taxista del 127.

“La diferència és bestial, sempre hi ha la pujada de Pasqua i després una baixada, però al manco ja queden gairebé tots els hotels oberts… Estaríem al voltant de les mil telefonades de demanda de servei al dia, mentre que ara estam en les cent i poc…”, conta Nati Escañuela, a càrrec de l’emissora de RàdioTaxi Calvià, sobre com ha canviat el panorama comparat amb abans de la pandèmia.

De fet, una passejada per les diferents parades de la primera línia calvianera ens ofereix un paisatge inusual: als hotels i comerços tancats, s’hi afegeix la minsa presència de taxis. “Ha baixat a zero una altra vegada després que s’ha mogut un poquet aquesta Setmana Santa… A veure si per maig i per juny, amb l’obertura anunciada del Regne Unit pels viatges a l’estranger, podem salvar la temporada… Creuam els dits, ja no podem aguantar més, duim dos hiverns i un estiu aturats i ja és insostenible”, reconeix Toni Matias, taxista del cotxe 23.

La presidenta de l’Agrupació dels taxistes de Calvià, Maria del Carmen Navarro, diu que salvar la temporada turística alta d’enguany serviria per poder pagar les despeses de l’hivern i els inevitables deutes pendents: “Tenim companys que no han pogut pagar les despeses que tenien de l’agrupació, ho estan passant malament perquè no guanyen, sortim sis dies cada mes, només un de cada cinc…”.

Els taxistes de Calvià han calculat una baixada del 90% del seu negoci en comparació amb el temps previ a la pandèmia, ara fa dos anys.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Manacor, contra l’LGTBI-fòbia

El Consell inaugura una exposició sobre els 40 anys de lluita del col·lectiu LGTBI a Manacor

Detingut a Palma el presumpte autor de l’assassinat de la dona i el seu fill a sa Pobla

Es tracta de l'exparella de la dona, que ha trucat per telèfon per iniciativa pròpia a la Guàrdia Civil per...

Un home mata la seva exdona embarassada i el seu fill de 7 anys a sa Pobla

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha condemnat els fets i l'Ajuntament de sa Pobla ha convocat per aquest dimarts...

El desdoblament de Llucmajor a Campos: la promesa electoral del PP que ha acabat executant el Pacte

S'inaugura la polèmica carretera set anys després que s'anunciés el seu projecte: dels 37 milions d'euros d'inversió previstos en un...