X

Els taxistes madrilenys fan feina en una nova proposta per reprendre les negociacions amb el Govern autonòmic

S'han manifestat a la seu d'UGT i a la del PP

29/01/2019

Els taxistes madrilenys fan feina en una nova proposta per reprendre les negociacions amb el Govern autonòmic

Redacció

Novena jornada de vaga indefinida dels taxistes a Madrid. De nou, centenars de manifestants han tornat a tallar el trànsit al carrer de Gènova, on és la seu nacional del Partit Popular. Abans, s’han concentrat a la seu d’UGT i a les cinc de l’horabaixa tenen previst traslladar la protesta a les portes de la seu de la Comunitat de Madrid.

Aquestes mobilitzacions podrien tenir els dies comptats. El col·lectiu fa feina en una nova proposta de regulació dels VTCs, els Vehicles de Transport amb Conductor. El document que preparen, han assegurat responsables del sector, suposa una rebaixa important en les seves pretensions inicials i una bona alternativa per a tothom.

A peu, sense els seus vehicles, els taxistes de Madrid han començat la novena jornada de mobilitzacions a les portes de la seu d’UGT per denunciar el suport d’aquest sindicat a plataformes VTC. Ho han fet envoltats d’un important dispositiu policial i no s’han produït incidents. Després, i per segon dia consecutiu, s’han dirigit a la seu del PP. Han tallat al trànsit un dels sentits del carrer de Gènova. A banda de les protestes, les associacions convocants preparen un document per negociar. Ara rebaixen les peticions inicials i acceptarien una solució com la catalana amb un temps mínim de reserva per contractar vehicles de lloguer amb conductor com Uber o Cabify

Però, des del Govern autonòmic diuen que una regulació que fixi una precontractació temporal és una línia vermella ja que suposaria un extermini dels VTC.

29/01/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris