X

700 milions d’euros, la despesa del consorci d’assegurances pels temporals de 2019

El que ha generat el major nombre d'assegurats afectats en els 65 anys d'història del Consorci ha estat la gota freda que va afectar el sud-est d'Espanya aquest setembre

01/01/2020

700 milions d’euros, la despesa del consorci d’assegurances pels temporals de 2019

El Consorcio de Compensación del Seguro (CCS), entitat que indemnitza els danys produïts per catàstrofes naturals, ha hagut de gestionar el 2019 una dotzena d’esdeveniments rellevants que, en el seu conjunt, han donat lloc a gairebé 105.000 sinistres, amb un cost de 680 milions d’euros.

El Consorci ha hagut de fer front al pagament per danys materials a habitatges, automòbils, comerços, oficines, indústries i obres civils ocasionats pels diversos temporals i gotes fredes que ha sofert el país durant l’any.

De tots els esdeveniments esdevinguts el 2019, el que ha generat el major nombre d’assegurats afectats en els 65 anys d’història del Consorci ha estat la gota freda que va afectar el sud-est d’Espanya al setembre. En concret, el Consorci ha rebut per aquesta gota freda 67.944 sol·licituds d’indemnització i, fins al moment, ha gestionat 30.496, per les quals ha abonat 137,7 milions d’euros. Tot i això, el cost total estimat és de 501 milions.

Les zones més danyades van ser la Regió de Múrcia, amb 33.586 sol·licituds d’indemnització, Alacant, i les províncies d’Almeria, Màlaga, València i Madrid.

Malgrat que la gota freda soferta al setembre ha estat la més important de l’any pel que fa a peticions d’indemnització rebudes, el Consorci ha hagut de fer front a més temporals aquest any. El primer d’ells va ser una tempestat ciclònica que va afectar la meitat nord peninsular a final de gener.

01/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT