SOCIETAT

Els tests d’autodiagnòstic arribaran a les farmàcies de les Illes la setmana que ve

Són els test d'anticossos que ens diran si hem estat en contacte amb la covid i només es podran comprar sota prescripció mèdica


Els tests d’autodiagnòstic d’anticossos de la Covid 19, és a dir aquells que ens diran si hem passat la malaltia, tot i no haver tengut símptomes, arribaran a les farmàcies de les Illes la setmana que ve. Encara no se sap exactament quants n’hi haurà, però sí que serà un nombre molt limitat i que es distribuiran de manera equitativa entre totes aquestes oficines, únic lloc on es podran adquirir.

La prova consisteix en una punxada al dit amb extreure una gota de sang i en 10 minuts es tenen els resultats.  Antoni Real, president del Col·legi de Farmacèutics de les Balears, remarca que els resultats, amb un 95 per cent de fiabilitat, s’han de saber interpretar. I recorden que no són útils en cas que hi hagi sospita de tenir activa la infecció, per la qual cosa es necessita, diuen, una PCR o un test d’antígens. Si donam positiu, s’ha d’avisar el nostre metge perquè ens faci el seguiment adequat.

Una vegada estiguin disponibles a les farmàcies, aquests tests només es podran comprar sota prescripció mèdica, que ja avisen no es faran de manera massiva. El preu rondarà els 30 euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |