X

Els tonedors es queden sense ovelles per tondre

A moltes finques, en tan sols un any, ha baixat més del 50% el nombre d'animals

02/06/2024

Els tonedors es queden sense ovelles per tondre

Cada vegada són manco les ovelles que hi ha a Mallorca. A moltes finques, en tan sols un any, ha baixat més del 50% el nombre d’animals. A conseqüència d’això, també són cada vegada menys les persones que es dediquen a tondre les ovelles. De fet, cada any, han de venir quadrilles de fora d’Espanya a tallar la llana de les ovelles.

Aquesta és una quadrilla de l’Uruguai que des de fa més de dues dècades venen a Mallorca cada any durant uns 50 dies per tondre les ovelles de l’illa. Quan començaren, esquilaven prop de 45.000 ovelles, però aquesta xifra ha anat baixant gradualment. Enguany explica que no saben si arribaran a les 10.000. En aquesta finca de Manacor, l’any passat varen tondre prop de 100 ovelles, mentre que enguany només n’han esquilat unes 40.

La falta de relleu generacional i el que costa econòmicament mantenir aquests animals agreuja la situació del sector. De fet, creu que la producció ovina de Mallorca acabarà desapareixent. Tot i això, assegura que, mentre puguin, continuaran venint a Mallorca a tallar la llana de les ovelles.

Notícies relacionades >

02/06/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT