X

Els treballadors de fems de Capdepera convoquen una vaga indefinida a partir de diumenge

L'Ajuntament la qualifica d'"inoportuna i injustificada" perquè afecta "molt negativament a la recuperació econòmica del municipi i del teixit empresarial de la zona".

05/08/2021

Els treballadors de fems de Capdepera convoquen una vaga indefinida a partir de diumenge

Imatge d'arxiu.

Els treballadors de l’empresa concessionària dels serveis de recollida i transport de residus sòlids urbans i gestió de la deixalleria de Capdepera ha convocat una vaga de caràcter indefinit amb data 8 d’agost de 2021, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat, que qualifica la vaga d'”inoportuna i injustificada”.

El sindicat CCOO, segons el comunicat, demana un increment d’aproximadament el 50% respecte als salaris actuals. Uns increments, critica l’Ajuntament, que “en cap moment traslladà CCOO durant l’elaboració dels plecs”.

El Consistori justifica que “en tot moment s’ha mostrat col·laboratiu i obert a introduir i atendre totes les exigències de CCOO en els plecs que regeixen a l’actual contracte”.

L’Ajuntament de Capdepera va licitar el març de 2019 el contracte municipal, segons explica el comunicat. “Davant l’escrit presentat per CCOO l’abril de 2019 el qual sol·licitava la incorporació de la revisió de preus del contracte, el Consistori va accedir a aturar el procediment per garantir el benestar dels treballadors i la pau social”.

Per juny de 2019, l’Ajuntament tornà a publicar els plecs amb les modificacions que hi havia sol·licitat incorporar CCOO a l’expedient, “i estant el sindicat d’acord amb aquestes, donat que no va tornar a presentar al·legacions ni cap escric davant l’Ajuntament”.

El 17 de febrer de 2020 va començar el nou contracte, inici que va coincidir amb la pandèmia, i per tant amb la consegüent rescissió econòmica que ha impactat a la gran majoria de sectors i teixit empresarial. L’Ajuntament va decidir mantenir tots els llocs de feina.

L’Ajuntament critica que les demandes de CCOO i la vaga afecta “molt negativament a la recuperació econòmica del municipi i del teixit empresarial de la zona”.

L’empresa concessionària oferia el 23% com a serveis mínims i després del no acord amb el TAMIB el 29 de juliol, l’Ajuntament de Capdepera ha decretat un 60% de serveis mínims.

05/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris