societat

Els treballadors de neteja de Maó, Alaior i Es Castell es tornen a mobilitzar i no descarten la vaga

El Comitè creu que els tres ajuntaments no garanteixen el compliment de l'acord de l'agost

Els+treballadors+de+neteja+de+Ma%C3%B3%2C+Alaior+i+Es+Castell+es+tornen+a+mobilitzar+i+no+descarten+la+vaga

Els treballadors de la contracta de recollida de fems de Maó, Alaior i Es Castell (FCC) decidiran abans d’acabar l’any quines mobilitzacions engeguen davant del que consideren un incompliment dels acords pactats a l’estiu amb els responsables municipals.

Els empleats d’FCC reivindicaven, inicialment, un augment salarial del 20%, després de 10 anys amb el sou congelat; uns sous d’uns 1.000 euros de mitjana. Finalment es va assolir un acord dos dies abans de l’inici de la vaga que havien convocat per l’agost: l’empresa incrementaria els salaris un 7,1 % durant quatre anys i els consistoris de Maó, Alaior i Es Castell hi afegirien -segons els responsables del Comitè d’Empresa- entre un 1 i 1,4% més cada any. Però quatre mesos després, els representants dels treballadors asseguren que l’únic acord signat és el d’FCC, mentre que els ajuntaments encara no s’hi han compromès per escrit.

Els treballadors també es mostren preocupats per com funcionarà la futura recollida selectiva porta a porta, que s’ha d’implantar d’aquí a un any a Maó i Es Castell. Diuen que no els han explicat res. Però des de l’ajuntament de Maó exposen que els informaran i formaran amb prou temps, en el moment que s’apliquin els requisits de la nova contracta. Els responsables municipals afegeixen que aquests moments es fa feina amb el Consorci de Residus de Menorca per revisar la proposta bàsica dels plecs del nou concurs i concretar com s’haurà de fer aquesta recollida.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

“No pensàvem venir a Ciutadella, però hem vist fotos de l’ambient i en dues hores érem al vaixell”

Aquests son els motius dels joves mallorquins per passar els dies de Sant Joan a Ciutadella

Projecte Home atén 1.488 persones amb problemes d’addiccions durant 2020

L'addicció a la cocaïna continua sent el principal motiu que impulsa la gent a demanar ajuda

El focus del brot supracomunitari: el macroconcert de Reggaeton en la plaça de Toros de Palma i multitud de festes a vaixells i hotels

L'entitat organitzadora del concert s'enfronta a una multa d'entre 60.000 i 600.000 euros per infracció molt greu. El Govern de...

Prudència a Menorca davant l’anunci del semàfor verd del Regne Unit

L'exemple de Portugal obliga al sector i la institució a contenir l'eufòria