societat

Els treballadors de neteja de Maó, Alaior i Es Castell es tornen a mobilitzar i no descarten la vaga

El Comitè creu que els tres ajuntaments no garanteixen el compliment de l'acord de l'agost

Els+treballadors+de+neteja+de+Ma%C3%B3%2C+Alaior+i+Es+Castell+es+tornen+a+mobilitzar+i+no+descarten+la+vaga

Els treballadors de la contracta de recollida de fems de Maó, Alaior i Es Castell (FCC) decidiran abans d’acabar l’any quines mobilitzacions engeguen davant del que consideren un incompliment dels acords pactats a l’estiu amb els responsables municipals.

Els empleats d’FCC reivindicaven, inicialment, un augment salarial del 20%, després de 10 anys amb el sou congelat; uns sous d’uns 1.000 euros de mitjana. Finalment es va assolir un acord dos dies abans de l’inici de la vaga que havien convocat per l’agost: l’empresa incrementaria els salaris un 7,1 % durant quatre anys i els consistoris de Maó, Alaior i Es Castell hi afegirien -segons els responsables del Comitè d’Empresa- entre un 1 i 1,4% més cada any. Però quatre mesos després, els representants dels treballadors asseguren que l’únic acord signat és el d’FCC, mentre que els ajuntaments encara no s’hi han compromès per escrit.

Els treballadors també es mostren preocupats per com funcionarà la futura recollida selectiva porta a porta, que s’ha d’implantar d’aquí a un any a Maó i Es Castell. Diuen que no els han explicat res. Però des de l’ajuntament de Maó exposen que els informaran i formaran amb prou temps, en el moment que s’apliquin els requisits de la nova contracta. Els responsables municipals afegeixen que aquests moments es fa feina amb el Consorci de Residus de Menorca per revisar la proposta bàsica dels plecs del nou concurs i concretar com s’haurà de fer aquesta recollida.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

El TSJB anul·la el decret llei del govern del nivell de català a la sanitat pública

El decret permetia a tots els aspirants ser admesos als processos públics de selecció, independentment del seu neu nivell

Muro celebra les Beneïdes de Sant Antoni

Hi han desfilat animals de tot tipus

Menorca reivindica la seva identitat a una multitudinària Processó dels Tres Tocs

D'aquesta manera es representa cada any l'entrada de les tropes del rei Alfons el Liberal a Ciutadella, capital de la...

El regatista Damià Borrás i Mans Unides guanyen els premis Protagonistes de la Vida Menorquina

La gala ret homenatge pòstum al tècnic d'emergències, Pedro Marquès