X

Els treballadors de les ITV de Menorca amenacen amb una vaga indefinida a partir d’aquest dimarts

Aquest dilluns, darrer intent de conciliació, al TAMIB

21/05/2023

Els treballadors de les ITV de Menorca amenacen amb una vaga indefinida a partir d’aquest dimarts

Carles Marquès Casasnovas

Els treballadors de les dues ITV de Menorca i l’empresa que s’encarrega del servei negocien a contrarellotge una solució per evitar una vaga indefinida, a partir d’aquest dimarts. Aquest dilluns, les dues parts s’asseuran al Tribunal d’Arbitratge i Mediació de les Illes Balears per intentar una entesa de darrera hora. Salaris més alts i més contractacions per reduir la sobrecàrrega de treball són les principals reivindicacions.

Si res no ho evita, els treballadors de les dues ITV de Menorca aniran aquest dimarts a la vaga. Demanen que es cobreixin les places vacants per reduir la sobrecàrrega de feina del personal. El problema és especialment greu a la ITV de Maó, on farien falta almenys tres inspectors més. Un dels motius de la mobilització són els baixos sous del personal, un 30% més baixos que els de la Península. Els sis inspectors mecànics que fan feina a la ITV de Maó són mileuristes.

La situació dels treballadors té una traducció directa en el servei que es dona als usuaris. A la ITV de Maó no hi ha dies ni hores disponibles fins d’aquí a tres mesos per obtenir una cita.

El deficient servei de l’empresa va fer que el Consell li imposàs l’octubre passat una sanció de 9.000 euros, a la qual amenaçà, a més, amb la imposició d’una multa coercitiva de 3.000 euros diaris en cas que la situació persistís.

21/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris