X

Els treballadors de Ports de les Illes faran vaga a partir del 2 d’octubre

Reivindiquen millores salarials perquè, segons argumenten, cobren de mitjana un 27% manco que en altres empreses públiques

19/09/2022

Els treballadors de Ports de les Illes faran vaga a partir del 2 d’octubre

El port de Sant Antoni és un dels que gestiona Ports IB.

Els treballadors de Ports de les Illes Balears, que gestiona la Conselleria de Mobilitat, dirigida pel conseller Josep Marí Ribas, faran vaga diumenge 2 d’octubre. Així ho han decidit el 85% dels empleats que durant aquest cap de setmana estaven cridats a votar si convoquen aturades per reivindicar millores salarials. Argumenten que cobren de mitjana un 27% manco que en altres empreses públiques.

Dels 124 treballadors no funcionaris que té Ports IB n’han votat 90, dels quals el 85% han dit sí a la vaga total de dia 2, i a aturar tres hores cada divendres a partir d’aquella setmana i de manera indefinida, fins que la conselleria s’assegui a negociar les condicions laborals de la plantilla. Asseguren que des de 2008 tenen reconeguda la necessitat d’una equiparació salarial, però que mai s’ha assolit. I defensen que amb un percentatge petit dels beneficis de Ports bastaria per assolir la pujada de sous.

Diumenge dia 2 a més de la vaga, els treballadors reclamaran les seves peticions amb una manifestació. A Mallorca, la faran al Port d’Alcúdia, a Menorca en el de Ciutadella i a Eivissa, al de Sant Antoni. Són alguns dels 13 molls que gestiona l’empresa pública.

 

 

19/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris