SOCIETAT

Els treballadors de recollida de fems del Raiguer acorden fer vaga indefinida a partir de dijous

Denuncien les males condicions en que es troben els camions amb els que presten el servei


Els 45 treballadors de l’empresa Pre Zero, que presta el servei de recollida de fems a 9 municipis de la Mancomunitat del Raiguer excepte Inca, han acordat avui vespre i gairebé per unanimitat començat una vaga infefininda aquest dijous a la nit.   Ho fan, afirmen, pel mal estat de conservació dels camions amb els que presten el servei, que sovint estan espatllats. Afegeixen que molts dels camions, a més, són massa grossos per circular per l’interior dels pobles.  També denuncien l’insalubritat de les instal·lacions on fan feina, que afirmen no reuneixen les condicions adequades.

Els treballadors acusen l’empresa concessionaria d’incomplir el plec de clàusules amb les que va guanyar el concurs el passat mes de setembre.  Llavors l’empresa va començar a prestar el servei amb els caminons llogats a l’anterior concessionària, que era Melchor Mascaró,  però al cap de poc temps varen començar a operar amb material de segona mà procedent de països com França o Itàlia.  La concessió és per 8 anys i, en principi, l’empresa ha de comprar material nou però, de moment no ho ha fet

Avui matí, les parts implicades en el conflicte – treballadors, empresa i Mancomunitat des Raiguer han mantingut una reunió al TAMIB, però ha acabat sense acord perquè les propostes de l’empresa no han satisfet als treballadors. Demà mantindran una nova reunió a la Conselleria de Treball. Després d’aquesta reunió, al vespre, els treballadors es tornaran a reunir per decidir si mantenen la vaga o la desconvoquen.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |