Els treballadors de Thomas Cook asseguren que l’empresa es nega a atorgar-los permisos retribuïts

Les negociacions entre l'empresa i la plantilla s'allargaran un mes

Els+treballadors+de+Thomas+Cook+asseguren+que+l%27empresa+es+nega+a+atorgar-los+permisos+retribu%C3%AFts

Un passadís de protestes. Així han rebut els treballadors de Thomas Cook a Mallorca l’administradora concursal encarregada de liquidar l’empresa. La plantilla, que avui mateix ha cobrat la nòmina d’octubre, diu que no pot esperar més per rebre una resposta que aclareixi el seu futur.

La pluja no ha fet defallir la protesta dels treballadors de Thomas Cook a Palma. Les negociacions amb l’administrador concursal, encarregat de liquidar l’empresa, varen començar la setmana passada. Els treballadors asseguren que l’empresa els ha negat els permisos retribuïts i demanen respostes perquè, diuen, se senten hostatges de la situació.

Thomas Cook tenia 670 treballadors a Balears abans del concurs. Ara, dos mesos després de la fallida del turoperador, queden 450 empleats. Molts treballadors han presentat baixes voluntàries i renunciat a les indemnitzacions davant la incertesa que tenen per davant, sense saber si cobraran a final de mes. Expliquen que se senten hostatges de la situació i exigeixen respostes al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

Cal recordar que la titular de la cartera, Reyes Maroto, va anunciar l’establiment d’una línia de treball amb els adminsitradors concursals per avançar en la venta d’equipaments de treball d’In Destination Incoming, la filial de Thomas Cook a Palma, amb l’objectiu que els treballadors atrapats al procés concursal poguessin ser subrogats, mantenint així l’antiguitat i les condicions laborals. La plantilla considera que se’ls ha utilitzat amb fins electorals i demanen respostes al Ministeri i al Govern i ja ha anunciat mobilitzacions cada dimecres fins aclarir la seva situació.

Mentre, el BOE ja ha publicat els ajuts de 500 euros mensuals del Govern balear, que ja han cobrat la majoria dels treballadors que el varen sol·licitar. El SOIB està finalitzant la tramitació de les 477 sol·licituds que es varen presentar i que 423 persones ja han rebut. Els ajuts ascendeixen als 208.716 euros. El buttletí també inclou ajuts per empreses que contractin personal si hi ha un acomiadament col·lectiu. En el cas de Thomas Cook, el Govern destina una línia específica de 136.000 euros que es podria ampliar.

Per la seva banda, la filial alemanya de Thomas Cook ha anunciat la cancel·lació de 600.000 viatges contractats pel 2020 i continua cercant comprador.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Com fer-te un pa de blat de xeixa a ca teua

L'expert en pa Ibán Yarza ha impartit un taller a Eivissa per ensenyar a elaborar-lo a casa

Dreyer destaca el mal que li fan les derrotes

El tècnic duu a terme una reflexió sobre la importància de quan no es pot guanyar

Vadillo aposta per aixecar-se després de l’eliminació de la Copa

El Palma Futsal visita divendres la pista del Burela, el coer de la lliga

Aurtenetxe demana tranquil·litat per assolir l’ascens

Resta importància al tram irregular que travessa l'Atlètic Balears