societat

Els treballadors que no poden quedar a casa

Fan que els carrers siguin nets o els supermercats plens de menjar

Els+treballadors+que+no+poden+quedar+a+casa

Durant l’estat d’alarma que vivim, són molts els que no han aturat perquè els carrers siguin nets o els supermecats plens de menjar i altres productes de primera necessitat. També perquè els serveis socials i el transport públic funcioni o que es pugui continuar comprant premsa. IB3 Notícies ha volgut donar veu a alguns d’aquests herois anònims que continuen fent feina, tot i les dificultats.

La neteja és bàsica per poder evitar la propagació del virus Covid-19 i, per això, els treballadors d’Emaya a Palma no aturen de fer feina en aquest dies d’estat d’alarma i confinament. “Encara veim molta gent pel carrer”, diu Cati Ramis. Vestida des del turmell fins al cap amb un vestit hermètic blanc i una màscara de protecció a la cara ruixa la ciutat amb productes desinfectants. “T’agraeixen que facis la neteja perquè estan preocupats”, afegeix.

Als supermercats, després de dies de molta feina, a poc a poc s’estan avesant a la situació. Rosa Rivero, encarregada d’un supermercat, agraeix als clients la seva col·laboració: “Ho fan molt bé, estan guardant les distàncies. Alguns, sobretot gent gran, ens criden per telèfon perquè els acostem la compra”.

El transport públic, tot i una baixada superior al 80% de viatgers, tampoc no atura. “Ja no tocam doblers, ni bitllets, ni res d’això, i amb el tema de neteja hem millorat bastant”, afirma Alfonso Miralles, conductor i president del comitè d’empresa de l’EMT. Però afegeix: “No duim cap indicatiu de que la gent vagi cap enrere… hi falten algunes mesures que se poden anar solucionant a poc a poc”. Miralles lamenta que alguns autocars no duguin mampara per separar el conductor del passatge, i afirma que en hora punta els autocars encara van molt plens: “És impossible mantenir les distàncies”.

I per estar informats, i també entretenguts, els quioscs també poden continuar venent al públic durant l’estat d’alarma. Maribel Carreño, quiosquera, diu que ara atenen a manco gent que abans de l’estat d’alarma. Explica que, poc a poc, els clients estàn aprenent a mantenir les distàncies”.

És especialment important en aquests dies la feina que fan els serveis socials. A la Creu Roja no aturen. Els seus programes per donar suport a la gent gran, a les famílies vulnerables, a persones que viuen al carrer i a treballadors sexuals estan en marxa i s’adapten a les circumstàncies actuals.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Treballadors interins i amb contractes temporals demanen que es regularitzi la seva situació laboral

Hi ha gent que encadena aquest tipus de contractes des de fa més de 30 anys

Salut té previst arribar a inocular 20.000 dosis diàries aquesta setmana

Tot i així, Balears continua a la coa de la vacunació

Cinc anys de la llei de fosses

En aquest període de temps s'han excavat 17 fosses, s'han exhumat 161 cossos i identificat a 30 persones. En concret, en el marc d'aquesta Llei de Fosses han estat localitzats...

Menorca importa un model aragonès per donar un ús temporal a solars i edificis buits

El Consell trasllada la proposta a tots els ajuntaments de l'illa