societat

Els treballadors que no poden quedar a casa

Fan que els carrers siguin nets o els supermercats plens de menjar

Els+treballadors+que+no+poden+quedar+a+casa

Durant l’estat d’alarma que vivim, són molts els que no han aturat perquè els carrers siguin nets o els supermecats plens de menjar i altres productes de primera necessitat. També perquè els serveis socials i el transport públic funcioni o que es pugui continuar comprant premsa. IB3 Notícies ha volgut donar veu a alguns d’aquests herois anònims que continuen fent feina, tot i les dificultats.

La neteja és bàsica per poder evitar la propagació del virus Covid-19 i, per això, els treballadors d’Emaya a Palma no aturen de fer feina en aquest dies d’estat d’alarma i confinament. “Encara veim molta gent pel carrer”, diu Cati Ramis. Vestida des del turmell fins al cap amb un vestit hermètic blanc i una màscara de protecció a la cara ruixa la ciutat amb productes desinfectants. “T’agraeixen que facis la neteja perquè estan preocupats”, afegeix.

Als supermercats, després de dies de molta feina, a poc a poc s’estan avesant a la situació. Rosa Rivero, encarregada d’un supermercat, agraeix als clients la seva col·laboració: “Ho fan molt bé, estan guardant les distàncies. Alguns, sobretot gent gran, ens criden per telèfon perquè els acostem la compra”.

El transport públic, tot i una baixada superior al 80% de viatgers, tampoc no atura. “Ja no tocam doblers, ni bitllets, ni res d’això, i amb el tema de neteja hem millorat bastant”, afirma Alfonso Miralles, conductor i president del comitè d’empresa de l’EMT. Però afegeix: “No duim cap indicatiu de que la gent vagi cap enrere… hi falten algunes mesures que se poden anar solucionant a poc a poc”. Miralles lamenta que alguns autocars no duguin mampara per separar el conductor del passatge, i afirma que en hora punta els autocars encara van molt plens: “És impossible mantenir les distàncies”.

I per estar informats, i també entretenguts, els quioscs també poden continuar venent al públic durant l’estat d’alarma. Maribel Carreño, quiosquera, diu que ara atenen a manco gent que abans de l’estat d’alarma. Explica que, poc a poc, els clients estàn aprenent a mantenir les distàncies”.

És especialment important en aquests dies la feina que fan els serveis socials. A la Creu Roja no aturen. Els seus programes per donar suport a la gent gran, a les famílies vulnerables, a persones que viuen al carrer i a treballadors sexuals estan en marxa i s’adapten a les circumstàncies actuals.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

958 casos confirmats i 33 morts amb Coronavirus a les Balears

Els positius continuen pujant però creixen a un ritme més lent

Un 30% per cent manco de gent acudeix a les urgències de Son Espases

L'àrea té habilitat un espai delimitat i separat de la resta per prendre mostres al personal sanitari que pot tenir...

Els experts alerten: el tancament d’escoles agreuja les desigualtats educatives

Es calcula que un mes sense classes equival a un retard cognitiu de quatre mesos i mig pels infants més...

Els comerciants de Menorca demanen ajudes per pagar el lloguer dels seus negocis tancats

Els de temporada no poden optar a les ajudes estatals per a autònoms perquè dia 14 de març no estaven...