X

L’informe de Medi Ambient considera els tres bars de platja des Trenc incompatibles amb la conservació del Parc Natural

Segons la Conselleria, l'activitat d'aquests establiments, que no podran ser muntats, perjudiquen el medi natural

26/04/2022

L’informe de Medi Ambient considera els tres bars de platja des Trenc incompatibles amb la conservació del Parc Natural

Assegurar que l’ús públic i, en concret, l’explotació de negocis com bars o gandules no afecti el medi natural a un espai protegit. Aquest es el principal argument pel qual la Conselleria de Medi Ambient, en un informe remès a Demarcació de Costes, va informar desfavorablement de tres bars de platja al parc des Trenc.

El document, al qual ha tingut accés IB3 Notícies, relata com els subministraments necessaris per aquesta activitat mitjançant vehicles, els generadors d’electricitat a gasoil o la proximitat a les dunes fan impossible la compatibilitat entre l’adequada preservació d’aquest emblemàtic espai, avui Parc Natural.

L’informe, que és preceptiu en el cas d’espais naturals protegits, insisteix que l’objectiu més important d’un parc natural és la preservació del medi ambient i alerta, per exemple, del retrocés de la platja des Trenc, més acusada a la zona propera a ses Covetes.

El quiosc bar de la platja des Trenc es denega perquè provoca, segons Medi Ambient, “impactes derivats que suposa el pas diari de vehicles per la platja pel subministrament i retirada de residus del quiosc-bar, el manteniment i higienització dels banys secs, el buidatge de les aigües residuals”, entre d’altres afectacions.

En el cas del baret de la platja des Morters, Medi Ambient assegura que la instal·lació afectaria de manera apreciable els hàbitats i espècies dels llocs de la zona. Però en tot cas, l’argument principal és la degradació natural acumulada de la platja.

Pel que fa al de la platja des Marquès, l’autoritat ambiental recorda que l’extensió supera la que permet la normativa, i a més no es troba a més de 100 metres d’un altre bar, en aquest cas el restaurant ‘5 illes’. A més, també denega la instal·lació per les dificultats d’accés per al subministrament sense perjudicar el medi natural.

Una part important de l’informe emès per la Conselleria de Medi Ambient es basa en articles i normes que va elaborar Gabriel Company a l’ordre de juny de 2013, quan era conseller de Medi Ambient del Govern de les Illes.


 El PP critica la política del Govern sobre els bars de platja

26/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris