X

Els tribunals frustren l’aspiració d’Alaior d’incloure els seus camins i carreteres dins la xarxa secundària

El Consell obre la porta, amb tot, a una solució via conveni

22/11/2020

Els tribunals frustren l’aspiració d’Alaior d’incloure els seus camins i carreteres dins la xarxa secundària

Alaior ha vist frustrada la seva petició perquè el Consell de Menorca assumeixi el manteniment del Camí d’en Kane, la carretera de Son Bou i els camins de Torralba i Binifabini. L’Ajuntament pretenia que aquestes carreteres i camins fossin de titularitat del Consell, però els tribunals li han barrat el pas.

Garrotada judicial a l’Ajuntament d’Alaior en les seves aspiracions d’incloure alguns dels seus camins dins la xarxa secundària. El Jutjat Contenciós número 1 de Palma ha tombat la seva pretensió que la carretera de Son Bou, el Camí d’en Kane i els camins de Torralba i Binifabini passin a ser competència del Consell, que, d’aquesta manera, no està obligat a fer-se’n càrrec del manteniment. El Consell s’oposà al contenciós amb l’argument que els camins i carreteres del municipi no reuneixen els requisits per formar part de la xarxa secundària. El consistori ha posat la sentència en mans dels seus serveis jurídics. Considera una injustícia que el municipi hagi de pagar el manteniment de carreteres com la de Son Bou o Torralba i que, en canvi, el Consell mantingui la carretera de Cala Galdana.

El Consell recorda que va ser el mateix Ajuntament qui va decidir el 2017 no renovar el conveni que ambdues administracions havien signat, per pagar a mitges el manteniment d’aquests camins. Això i tot, deixen la porta oberta a una solució extrajudicial. L’Ajuntament assegura que continuaran defensant els interessos dels ciutadans d’Alaior.

22/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris