X

Els turistes valoren de manera positiva el litoral eivissenc, però es queixen dels alts preus

Dades extretes d'una enquesta feta per l'ATEIF a gairebé 4.000 turistes de juliol a setembre

18/11/2023

Ivonne Arañó

Els turistes que han vengut en temporada alta a Eivissa han gastat una mitjana diària de 187 euros, un 8% més que fa un any, i el 47% repeteixen destinació. El que més els agrada són les platges i el que menys, els alts preus. Són dades recollides per l’Anàlisi Turística d’Eivissa i Formentera, ATEIF, en una enquesta elaborada a gairebé 4.000 turistes.

És una mostra de l’opinió de turistes que han visitat Eivissa entre juliol i setembre. El que més els ha agradat són les platges i les cales, l’ambient, l’oci nocturn, la natura i, en darrer lloc, el patrimoni cultural, explica el gerent de l’ATEIF, Simon Tur. Per contra, el que menys agrada són els alts preus, la massificació, el transport públic i els serveis, assegura Tur.

La despesa mitjana de les vacances són de 1.700 euros, un 7% més que l’any passat, fet que es podria atribuir a l’augment de preus. El municipi on aquesta despesa es més alta és a Sant Josep amb més de 1.900 euros, i on menys, a Sant Antoni, amb 500 euros menys. La majoria, el 39%, s’allotgen en hotels de 3 o 4 estrelles, i gairebé la meitat repeteixen.

I una dada que crida l’atenció és que mentre la meitat dels turistes espanyols, italians i francesos fan servir vehicle de lloguer per traslladar-se per l’illa, més del 80% dels britànics usen el transport públic, sigui taxi o autobús.

18/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris