societat

Els usuaris de les residències de Mallorca ja poden sortir dels seus centres

En el cas de sortides amb pernocta superiors a 72 hores, la persona haurà de sotmetre's a una prova PCR abans de tornar a la residència


Els usuaris de les residències o habitatges supervisats per a la gent gran podran reprendre les sortides del centre a partir d’aquest diumenge després que la Conselleria de Salut hagi modificat les restriccions davant la millora de la situació sanitària a Mallorca.La direcció insular de Gent gran de l’Institut Mallorquí d’Assumptes Socials (IMAS) ha comunicat  la modificació publicada en el BOIB a les direccions dels centres residencials de la xarxa assistencial de l’illa (residències públiques i privades).

Aquesta mesura afectarà les sortides dels residents, que fins en aquest moment només estaven autoritzades si eren terapèutiques i sempre que estiguessin acompanyats per un treballador del centre. A partir d’aquest diumenge es permetran les sortides amb o sense pernocta dels usuaris autònoms o acompanyats d’un familiar en cas que necessitin assistència.

Els residents podran sortir sempre que hagin rebut formació sobre les mesures d’higiene i seguretat i estiguin en condicions d’entendre-les i poder-les complir. La persona usuària o el seu tutor legal, familiar o referent que es faci càrrec de la seva cura, haurà de signar una declaració responsable amb el compromís de complir les mesures sanitàries corresponents al nivell d’alerta vigent i durant tot el temps que duri la sortida.

Durant el temps que la persona romangui fora del centre, haurà de seguir totes les mesures de seguretat dictades per a la població general, com per exemple l’ús de màscara, mantenir la distància de seguretat, la rentada de mans freqüent i ventilació de les zones tancades, així com totes aquelles que estiguin establertes quant a nombre de persones en reunions socials i trobades familiars, limitació de persones de diferents nuclis familiars, etc.

En el cas de sortides amb pernocta superiors a 72 hores, la persona haurà de sotmetre’s a una prova PCR abans de tornar a la residència i no hi podrà tornar a ingressar fins que no tengui un resultat negatiu o superi la malaltia en cas que sigui positiu.

Quant a les visites, es mantindran les mateixes mesures que s’aplicaven fins ara. Els residents podran rebre una visita d’una persona al dia d’un màxim d’una hora i amb supervisió del personal de la residència, sempre que en el centre no hi hagi cap brot actiu i es respectin totes les mesures de seguretat i d’higiene.

No es permetran visites ni sortides a residents o visitants que hagin estat en contacte estret amb una persona amb COVID- 19, que tinguin la malaltia o presentin símptomes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un veïnat de Pòrtol perd ca seva després de demanar un préstec a una immobiliària

Els 4 responsables de l'operació han estat jutjats per estafa

10 mil alumnes esperen per examinar-se de cotxe a Mallorca

L'Associació Balear d'Autoescoles reclama a la Direcció General de Trànsit que autoritzi els examinadors a fer hores extra per reduir la llista d'espera

Les acusacions del cas Whatsapp demanen que declari la forense que ha fet l’informe psicològic de l’exfiscal Subirán

Una expolicia del blanqueig diu que mai no va veure la polèmica agenda en la qual es basava el testimoni...

Durant el primer trimestre del 2021 Eivissa recull prop de 250 tones de matèria orgànica

El municipi de Sant Antoni, un dels darrers a posar-la en marxa, ha estat el que més n'ha aportat, 115...