societat

Els usuaris de patinet elèctric hauran de fer servir guardapits reflectors a Palma

També estan obligats a circular amb llums


Els vehicles de mobilitat personal, és a dir, els patinets elèctrics, sembla que han vengut per no tornar-se’n. Hi ha novetats perquè per a aquells que els emprin, s’ha posat en marxa una nova regulació a Palma. Entre d’altres mesures, a partir d’ara tots els usuaris hauran de fer servir un guardapits reflector. Des del 6 de novembre, tots els usuaris de patinet elèctric de Palma estan obligats a circular amb llums i elements reflectors homologats per ser detectats a 150 metres. L’ordenança també prohibeix conduir amb acompanyants i regula les zones per on poden circular.

Com fins ara ho han de fer pel carril bici, això sí, amb diferents restriccions en funció de la tipologia. Per exemple, a carrers com aquest, el de Blanquerna, on el carril bici no està separat de l’espai per a vianants, no podran superar els 10 quilòmetres per hora. Els usuaris troben que és anar molt a poc a poc però ho entenen.

Es podrà circular a 15 quilòmetres per hora als carrils bici damunt la calçada però que estiguin entre la vorera i els aparcaments, i a la resta de carrils bici a un màxim de 20 quilòmetres per hora. Si necessiten anar per la calçada, només serà per vies on la velocitat estigui limitada a 30 quilòmetres per hora o inferior, i mai no podran superar els 25 quilòmetres.

Cal recordar que, a l’hora d’estacionar, no es pot fer a qualsevol banda, només a les reserves de bicicletes o a llocs específicament destinats en aquesta finalitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca presenta ‘Recuperant receptes d’abans’

L'activitat serà a les 7 del capvespre la Sala de Cultura Sant Diego d'Alaior i s'emmarca dins les Jornades de...

Comencen les XVIII jornades de recerca històrica de Menorca

Se celebren al Centre Artístic de Ciutadella i estan organitzades per la Societat Arqueològica Martí Bella

Balears estrena nou sistema de nivells d’alerta

Es divideix en cinc estadis de menor a major incidència