SOCIETAT

Els usuaris del Camí de Cavalls tindran punts d’avituallament en els llocs dels voltants

La iniciativa forma part de la "xarxa de rutes terrestres" prevista en el Pla de Sostenibilitat Turística Menorca CO2 cofinançat per l'Estat


Els usuaris podran pernoctar al Camí de Cavalls de Menorca, sigui en agroestades o en establiments de turisme rural. En canvi, si volen descansar o proveir-se de viandes, ho podran fer als llocs dels voltants. Són els aspectes concrets als quals haurà de donar forma el nou Pla Territorial de Menorca abans de crear la “xarxa de rutes terrestres” prevista en el Pla de Sostenibilitat Turística Menorca CO2. Disposa d’una dotació de prop de 3 milions d’euros.

El Pla aprovat pel Govern Central el passat setembre dedica més de mig milió d’euros a la creació d’una xarxa de camins terrestres amb els equipaments necessaris per oferir els serveis mínims als usuaris. Madrid n’aportarà el 40%, el Govern balear, un 40%, i el Consell de Menorca, el 20% restant. El projecte preveu l’habilitació de zones de descans en els llocs dels voltants, on els usuaris podran proveir-se de queviures, gaudir de zones d’ombra i descans i accedir a serveis com telèfons d’emergència, zones de recàrrega de mòbils, accés a internet, abeuradors de cavalls o venda de productes locals. La figura quedarà recollida al Pla Territorial, actualment en procés de revisió. La pernoctació només es permetrà en les anomenades agroestades, a més dels hotels rurals o els establiments d’agroturisme.

El sector avisa del perill d’una domesticació excessiva del Camí de Cavalls. Cal no perdre de vista, diuen, allò que fa especial la ruta, el seu interès paisatgístic i natural. Actuacions com aquesta es dirigeixen a evitar que alguns trams del Camí de Cavalls pateixin l’efecte de l’erosió. De moment s’ha empedrat un tram de 53 metres entre Ets Alocs i Cala Pilar. La intervenció sorgeix de la col·laboració entre el Consell i l’empresa Camí de Cavalls 360º, que ha aportat 17.000 euros com a fruit d’una campanya de recaptació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |