societat

Els usuaris del Metro de Palma augmenten un 21% al maig

És el major increment de tot l'Estat

Foto d'arxiu. /CAIB


Unes 96.000 persones van utilitzar el Metro de Palma al maig, la qual cosa representa un increment del 21,4% respecte al mateix mes de l’any anterior, segons l’Estadística de Transport de Viatgers publicada aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

D’aquesta manera, Palma registra el major augment de viatgers en la modalitat de Metro, seguit del de Màlaga que augmenta un 9,1%.

De mitjana des de que va començar l’any, els usuaris del Metro de Palma han augmentat un 24,9% interanual.

Igualment, Palma va registrar 3,8 milions de viatgers de transport urbà al maig, un 1,4 per cent menys que fa un any. Amb tot, des de gener aquesta dada ha augmentat un 0,1 per cent.

 

Dades nacionals

En el conjunt d’Espanya, el nombre de viatgers que va optar per viatjar amb avió per desplaçar-se per l’interior del país va augmentar un 12,1% al maig respecte al mateix mes de 2017, mentre que els que van triar els trens AVE van pujar un 1%.

En concret, gairebé 3,5 milions d’usuaris van utilitzar el transport aeri en el cinquè mes de l’any, xifra superior als quals van escollir el tren de Llarga Distància per als seus desplaçaments, amb més de 3 milions. Dins d’aquest segment, els viatgers que van utilitzar l’AVE van fregar els 1,9 milions d’usuaris.

El transport ferroviari va ser utilitzat per 55,5 milions de viatgers, un 4,7% més que al maig de 2017, dels quals 49,6 milions van correspondre a usuaris de Rodalies (+4,9%); 2,9 milions a Mitja Distància (+3,2%), i 3,06 milions a Llarga Distància (+3%).

Per la seva banda, el transport per autobús va ser utilitzat per 60,6 milions de viatgers al maig, xifra un 0,1% superior a la del mateix mes de 2017.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El sector de les discoteques i la música en directe prepara les tres proves pilot

Al concert de Sidonie de divendres al Mallorca Live Summer hi podran assistir 5.000 persones dretes i sense distància de...

Uns emprenedors de Portocolom aposten per la navegació de lloguer i sostenible

Es troben a l'espera què arribin els motors elèctrics per propulsar els 2 vaixells que es construeixen actualment

Augmenten els punts de reciclatge per a càpsules de cafè

El principal productor de cafeteres d'aquesta classe ha firmat 10 convenis amb consistoris de les Illes per fer-se càrrec dels...