societat

Els usuaris del Metro de Palma augmenten un 21% al maig

És el major increment de tot l'Estat

Foto d'arxiu. /CAIB


Unes 96.000 persones van utilitzar el Metro de Palma al maig, la qual cosa representa un increment del 21,4% respecte al mateix mes de l’any anterior, segons l’Estadística de Transport de Viatgers publicada aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

D’aquesta manera, Palma registra el major augment de viatgers en la modalitat de Metro, seguit del de Màlaga que augmenta un 9,1%.

De mitjana des de que va començar l’any, els usuaris del Metro de Palma han augmentat un 24,9% interanual.

Igualment, Palma va registrar 3,8 milions de viatgers de transport urbà al maig, un 1,4 per cent menys que fa un any. Amb tot, des de gener aquesta dada ha augmentat un 0,1 per cent.

 

Dades nacionals

En el conjunt d’Espanya, el nombre de viatgers que va optar per viatjar amb avió per desplaçar-se per l’interior del país va augmentar un 12,1% al maig respecte al mateix mes de 2017, mentre que els que van triar els trens AVE van pujar un 1%.

En concret, gairebé 3,5 milions d’usuaris van utilitzar el transport aeri en el cinquè mes de l’any, xifra superior als quals van escollir el tren de Llarga Distància per als seus desplaçaments, amb més de 3 milions. Dins d’aquest segment, els viatgers que van utilitzar l’AVE van fregar els 1,9 milions d’usuaris.

El transport ferroviari va ser utilitzat per 55,5 milions de viatgers, un 4,7% més que al maig de 2017, dels quals 49,6 milions van correspondre a usuaris de Rodalies (+4,9%); 2,9 milions a Mitja Distància (+3,2%), i 3,06 milions a Llarga Distància (+3%).

Per la seva banda, el transport per autobús va ser utilitzat per 60,6 milions de viatgers al maig, xifra un 0,1% superior a la del mateix mes de 2017.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Fracassa la negociació per intentar reactivar l’escorxador de Ciutadella

l'Ajuntament diu que els treballadors no accepten cap proposta. Mentre, l'altre escorxador de l'illa, el de Maó, avisa que no té prou personal per assumir més volum de feina

Es Castell tindrà el primer parc fotovoltaic públic de Balears

El projecte preveu que els ciutadans cobreixin 700.000 euros, més de la meitat de la inversió total

Manacor suspèn els concursos de Sant Antoni

De moment no s'han anul·lat les festes a l'espera de veure com evoluciona la pandèmia

L’IMAS reconeix que ha faltat “visió de conjunt” per actuar davants els casos d’abusos a menors tutelats

Aquest dimecres s'han conegut les conclusions de l'informe d'experts en relació amb els casos confirmats en els centres de tutela