societat

Els veïnats de Palma recuperen espais del centre abans massificats pels turistes

Un estudi de l'Associació Palma XXI posa de manifest els canvis que ha experimentat Ciutat durant el període de desconfinament i nova normalitat


El Col·lectiu Palma XXI ha fet un estudi sobre l’activitat econòmica i social que ha experimentat Ciutat per la crisi sanitària. El treball de camp s’ha centrat en la recopilació de dades des diferents eixos, com el comercial, el turístic o el cultural entre els dies 8 i el 21 de juny i els ha comparat amb les mateixes dades de l’any 2018. L’estudi ha demostrat que s’ha reduit l’afluència de vianats en un 90 per cent a la zona centre , o que gran part de l’activitat està centrada exclusivament al sector turístic. Conclou que s’han de fer actuacions per recuperar espais per a la ciutadania, i que s’han de promoure accions per diversificar l’activitat econòmica en lloc de plantejar plans estratègics exclusius per al turisme, per evitar conseqüències de despoblació.
L’estudi quantitatiu i qualificatiu ha mostrat els canvis que ha experimentat Palma sense l’arribada de turistes. S’ha constatat un fenòmen de reapropiació de l’espai públic, tant pel que fa a l’ús i a l’estada a places i carrers, com al consum a comerços i locals de restauració per part dels veïnats.
L’Associació Palma XXI també fa una sèrie de propostes per tal de reforçar el centre històric; com posar en marxa un pla d’habitatges dirigits a residents o impulsar la diversificació del comerç.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

A presó el patró de la pastera que va arribar a Cabrera amb 19 persones a bord

Els migrants varen passar por durant un trajecte que es va allargar fins a 28 hores

Mig centenar de caravanes protesta per tenir els mateixos drets que les embarcacions d’esbarjo

Demanen punts de servei per netejar els vehicles i buidar-ne les aigües brutes

Sant Antoni balla a ritme de swing a Sa Punta des Molí

Torna el festival de swing a Eivissa després de dos anys sense fer-ho a causa de la pandèmia