X

Els veïnats de sa Pedruscada, a Capdepera, es mobilitzen per impedir una nova urbanització

S'hi pretén aixecar 2 blocs de planta baixa més 3 alçades amb una piscina comunitària i 16 xalets unifamiliars amb piscina privada

22/10/2023

Els veïnats de sa Pedruscada, a Capdepera, es mobilitzen per impedir una nova urbanització

Desenes de veïnats de sa Pedruscada, a Capdepera, estan en contra de les intencions de la companyia alacantina TM Grup Immobiliari, especialitzada en el sector del turisme residencial al Mediterrani. El promotor, a finals de l’any passat va presentar un projecte a l’Ajuntament gabellí per a la construcció d’una nova urbanització de 22.683 m² en aquestes 6 parcel·les en sòl urbà, per aixecar-hi 2 blocs de planta baixa més 3 alçades amb una piscina comunitària, més 16 xalets unifamiliars i piscina privada, entre els principals espais. Per intentar frenar la urbanització, els veïnats han presentat al consistori les més de 3.700 firmes que han aconseguit de moment a través de change.org.

Situat entre l’avinguda Pins, carrer Gavina, Donzelles i Pedruscada, la qualificació de les parcel·les és residencial extensiva unifamiliar. El consistori de Capdepera no ha volgut fer declaracions, però confirma que hi ha un projecte bàsic i un projecte de dotació de serveis en aquest indret, ja que no disposa de llum, aigua ni xarxa de clavegueram, condició indispensable per atorgar-ne la llicència. De fet, els serveis jurídics de l’Ajuntament gabellí n’estudien la viabilitat.

Els veïnats confien que la Comissió Balear de Medi Ambient ho aturi “el creixement desmesurat” per manca d’aigua potable i de la capacitat de la depuració d’aigües residuals que comportaria l’augment poblacional.

22/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Ruben Capó 23/10/2023

    Ja fa temps que aquest municipi s’està construin d’una manera desmesurada i sense control
    Esclar que hi ha interessos amb tot això i a saber el que no sabem
    S’ha de intentar aturar aquesta voràgine desfermada