X

Els veïnats del Terreno de Palma, contents amb la inversió privada a la barriada

A la plaça Gomila, s'hi estan construint 60 apartaments i locals comercials

18/08/2021

Els veïnats del Terreno de Palma, contents amb la inversió privada a la barriada

Un altre barri palmesà que es transforma és el Terreno. A la plaça Gomila, 60 apartaments i locals comercials substituiran les conegudes discoteques que s’ubicaven aquí. Doakid, la promotora immobiliària de Llorenç Fluxà, el principal soci de Camper, construeix aquests habitatges prevists per l’estiu de l’any que ve.

“Gomila és una plaça amb molta vida que s’ha deteriorat en els darrers anys”, explica l’arquitecte holandès Jacob van Rijs, de l’estiudi MVRDV. “El que intentam és donar-li un impuls inspirant-nos en la seva història. Els nous edificis seran una millora. No es tracta de causar la gentrificació, una invasió de nous habitants, sinó que dona més diversitat a la barriada.”

Els veïnats de la zona creuen que els nous edificis suposaran un rentat de cara a la barriada del Terreno. Just devora, al carrer de Joan Miró, són moltes les cases i locals que pengen el cartell de “es ven”. Altres edificis presenten un aspecte molt deteriorat.

El canvi del Terreno també tendrà inversió pública. Enguany s’adjudicaran les obres a l’espai abandonat de s’Aigua Dolça, un referent de la natació a meitat del segle passat. S’hi destinaran 9.5 milions d’euros de fons europeus, del Consell i municipals per fer-hi una piscina, un gimnàs i un aparcament.

18/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris