societat

Els veïns de La Solana demanen solucions al deteriorament de les casetes de vorera

Els operaris retiren la runa de la caseta esfondrada i deixen l'esbucament definitiu per després de l'estiu

Els+ve%C3%AFns+de+La+Solana+demanen+solucions+al+deteriorament+de+les+casetes+de+vorera

L’any 1992 i després que totes les casetes de vorera, abans destinades a la pesca, es convertissin en segones residències, el Govern de l’Estat va intentar regularitzar-ne la situació atorgant-los una concessió de 17 anys improrrogables, fins al 2009. Va ser poc abans que entrés en vigor la Llei de Ports en la qual es prohibia, de forma expressa, l’ús residencial de terrenys situats en zona portuària.

Un cop acabades les concessions, Autoritat Portuària va demanar als propietaris que les abandonessin i va anunciar-ne de noves per a les activitats permeses. Es va parlar de diversos projectes: des de restaurants, la possibilitat de convertir-se en seu d’una associació marítima i fins i tot la d’ubicar-hi un hotel flotant. Però d’acord amb la Llei només es van acceptar peticions de mariscadors per ampliar les seves instal·lacions emprant tres d’aquestes casetes. Els veïns lamenten l’estat de les que continuen buides.

Pel que fa a la caseta de vorera a la que se li va ensorrar la teulada ara els operaris en retiren la runa i la neteja de tot el solar es farà després de l’estiu per evitar més molèsties als veïns.

Disculpau, els comentaris es troben tancats

darrers sumaris


més contingut relacionat

4 detinguts per una nova violació grupal a Múrcia

Un transeünt va trobar la víctima al carrer i ha estat qui n'ha donat la veu d'alarma.

Continua la recerca del presumpte assassí de Pilar C.P.

Els veïnats del seu poble natal, Paredes de Nava, a Palència, s'han concentrat davant de l'Ajuntament per mostrar el condol i rebutjar la violència contra les dones

L’IdISBa investiga com detectar de manera precoç la sèpsia

Alejandra Alba ha rebut la beca Stop Fuga de Cervells, valorada en 92.000 euros

Un incendi obliga a tallar el servei de tren a l’altura de Sineu

El servei ha estat interromput durant una hora i mitja