societat

Els veïns de Santa Agnès demanen ajuda per recuperar els ametllers del Pla de Corona

Els visitants troben a faltar la imatge del camp ple d'arbres en flor i molts es pregunten per què

Els+ve%C3%AFns+de+Santa+Agn%C3%A8s+demanen+ajuda+per+recuperar+els+ametllers+del+Pla+de+Corona

Poques estampes capturen millor l’essència rural d’Eivissa que un camp d’ametllers en flor al Pla de Corona. Però la postal, com ja s’ha dit incomptables vegades, està en risc d’esfumar-se. Els ametllers envelleixen i el relleu no està garantit.

El del pla de Corona és un passeig obligat a Eivissa a principis de febrer, però en els últims anys, els habituals han començat a notar canvis. Hi ha menys ametllers en flor i alguns no saben exactament per què. Tot i això, encara resisteixen racons idíl·lics que la gent coneix. Un curs de pintura de l’Ajuntament de Sant Josep ha aprofitat el dia afable per capturar l’essència del Pla de Corona.

Unes estampes de les quals els visitants han gaudit durant dècades, i que els vilatans i empresaris tenen por que puguin tenir data de caducitat. Creuen que hi ha motius per a això. Demanen més ajuda a les institucions per renovar els ametllers. Asseguren que molts estan vells o ja morts. Aquest any s’ha celebrat la tercera Fira de l’Ametlla de Corona, amb el suport del Consell d’Eivissa, amb la idea de donar importància a aquest producte i la recerca d’un nou impuls. I el pròxim 23 de febrer se celebrarà la novena edició de la Cursa Flor d’Ametller.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

‘Cada gota suma’, la nova campanya d’Autoritat Portuària al Port de Maó per estalviar aigua

Es dirigeix als usuaris d'embarcacions recreatives i consisteix en la instal·lació de 50 pistoles de mànega amb tall automàtic del...

Stuart Rogerson arriba a Eivissa després de passar 9 mesos a la mar

Una aventura de 10 mil milles nàutiques que ha conclòs a Cala d'Hort amb la rebuda de familiars i amics.

S’instal·la a la platja de Figueretes el primer ‘Hi Point’ d’Eivissa

Està equipat amb un desfibril·lador, un botó d'emergències de l'112 i un semàfor que marca la intensitat de radiació solar.