societat

Els veïns d’Establiments volen que reobri el seu centre sanitari

L'IB-Salut reitera que la seguretat del pacient és el més important i recomana als usuaris afectats que facin les consultes mèdiques per via telefònica

Els+ve%C3%AFns+d%27Establiments+volen+que+reobri+el+seu+centre+sanitari

L’associació de veïns d’Establiments denuncia que un miler de malats crònics i molt majors, que els correspon la Unitat Bàsica de Salut d’Establiments, a Palma, no visiten els seus metges des de la declaració de l’estat d’alarma. El centre està tancat i els deriven al de Camp Redó. La majoria no tenen com anar-hi, i no poden pujar a un autobús tot sols.

Són ancians, molts amb més de 80 anys i malalties cròniques, que setmanalment feien visites mèdiques en aquesta Unitat Bàsica de Salut.

Des de l’inici de l’estat d’alarma han tancat, diuen que no poden atendre les dues línies de pacients: els crònics i els que podrien presentar símptomes de coronavirus. Que els derivin a Camp Redó no els resol res.

Na Catalina té els seus pares grans i amb patologies. Fa més de dos mesos que no els visita el metge, les consultes telefòniques no sempre resolen els dubtes. Per a ella, són insuficients.

Almanco l’infermer d’Establiments, que ara és a un altre PAC, visita els veïns després de la seva jornada laboral i els fa les cures necessàries. Diuen que se senten menys abandonats, però ja tenen ganes que torni a obrir el seu centre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Increíble 24/05/2020

    Increíble ses mentides que contau. L’ inferner, en Casto, visita dins el seu horari, per aixó es telefona, per demanar que hi vagi. Es metge no hi va per la situació de alerta sanitaria però si a qualsevol persona li pase rés acudeix tot d’una un metge o una ambulància. Saben d’on surt aquesta noticia, es una vergonya que desprès de que establiments ha estat una monada amb els que hem estat a primera línea es deixi ara manipular per unes persones que no cerquen més que el seu interés. Una pena

  2. Rafel Castelló 25/05/2020

    Increible es que una persona anònima que s’amaga darrera un seudònim vulgui tenir més credibilitat que persones que donen sa cara davant tothom i que molts coneixem. Això si que me sembla una vergonya i una manera de voler manipular i cercar interés particular, una pena. Primer indentifiquet, i llavors podràs tenir una mica de credibilitat i aportar qualque positiva els problemes del nostre poble. Sa teva falta de identitat te lleva tota sa teva credibilitat. Salut a tothom, ara més que mai, i força Establiments.

Cercador |


més contingut relacionat

En un mes s’han realitzat 337 inspeccions i s’han aixecat 201 actes d’infracció

La Direcció General d'Emergències i Interior ha coordinat 80 inspeccions aquest cap de setmana

La fiscalia pren declaració per les irregularitats en la gestió de l’escorxador de Ciutadella

La investigació s'ha iniciat a petició del grup popular, a l'oposició municipal

L’últim balanç del coronavirus a les Balears: 222 casos més (3.380 en total), 2 morts i 31 curats

Les dues persones persones que han mort eren usuaris de residències de persones majors de les Illes. Fins ara han...

Un error administratiu va provocar la contractació irregular d’un peó de la brigada de Sant Lluís

L'oposició acusava l'equip de govern d'amiguisme, però l'error va ser el de recórrer a una borsa de treball no vigent