X

Els versos surten al carrer per celebrar el Dia Mundial de la Poesia

La plaça de l'Olivar, Cort, el Solleric i Can Balaguer són alguns dels espais que aquest 21 de març acolliran recitals de poesia

21/03/2023

Els versos surten al carrer per celebrar el Dia Mundial de la Poesia

Miquel Garcia

Pere Perelló i Nomdedéu recita a la plaça de l’Olivar el sonet ‘Tant si baixes la vista vers inmunda’ del rector de Vallfogona, del qual enguany se celebren els 400 anys de la seva mort. Davant la mirada sovint atenta, d’altres sorpresiva, o fins i tot indiferent dels vianants, el poeta mallorquí ha recitat també versos propis dedicats als placers, als migrants, a les dones víctimes de la violència de gènere i també a la crisi d’habitatge que pateixen les Illes. La seva és poesia de resistència. El poeta palmesà recorda que la poesia és viva i al carrer, a les cançons i també als versos que els joves reciten amb ritmes de música urbana.

El recital de Pere Perelló i Nomdedéu ha estat només una de les moltes activitats programades per a aquest Dia Mundial de Poesia, que a Palma, ha començat avui matí a Cort amb la lectura del manifest a càrrec de Biel Mesquida. Avui horabaixa serà el torn de poetes com Ruth Miguel, que recitarà al Casal Solleric i després ho farà també a Can Balaguer, acompanyada d’Àngel Terron, Miquel Àngel Mas, entre d’altres. Una mica abans, a les 7 de l’horabaixa l’Obra Cultural Balear farà un homenatge a Antonina Canyelles.

21/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris