societat

Els veterinaris, dispostos a col·laborar en la gestió de la crisi del coronavirus

El col·lectiu creu que s'hauria d'haver creat un Consell Assessor multidisciplinar

/EUROPA PRESS.


Els veterinaris de tot l’Estat, que conformen un col·lectiu de 30.000 professionals, se senten ignorats per part de l’administració. Consideren que havien de formar part del Consell Asssesor de l’Estat en la gestió de la crisi del Coronavirus. Concretament a Alemanya el màxim responsable en la lluita contra la COVID-19 és un veterinari, el Doctor Lothar Wieler. Per això, el manescal Tolo Palou, ha recordat a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio que els veterinaris són persones que tenen grans coneixements en epidèmies, en microbiologia, immunobiologia i zoonosi. A més, creu que s’hauria d’haver creat un Consell Assessor multidisciplinar.

Però al marge d’aquestes reivindicacions el president del col·legi de veterinaris de les Balears i expert en zoonosi, Ramon Garcia,  creu que l’origen del Coronavirus  que ha causat aquesta pandèmia s’ha originat i transmés a l’ésser humà mitjançant una ratapinyada. Així ho evidencien, ha dit, diferents estudis científics. Mentre que el manescal Tolo Palou afirma que “l’origen del virus és el menys important. El que s’ha de fer és tenir un control d’aquests tipus de virus del que ja coeiuxem desde fa temps la seva existència.

Des del Col.legi de Veterinaris de les Balears demanen que hi hagi més prevenció i control per part de les administracions perquè no es torni a produir una situació com aquesta. I que si no es fa tornarem a viure una altra pandèmia.


Escolta aquí la notícia completa d’IB3 Ràdio

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Reunió entre el Govern i la FAPA per tractar el curs proper i la conciliació familiar

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes destaca que la socialització és insubstituïble dins del procés educatiu

L’UME envia personal, material i vehicles per la campanya contraincendis a Balears

Segons el Ministeri de Defensa, aquest reforç permetrà desplaçar un primer contingent de militars en helicòpter des de la Península...

La inauguració de la piscina des Mercadal haurà d’esperar al setembre

Per primer estiu després de 25 anys, el municipi no tindrà piscina municipal

Comença el procés d’admissió a infantil, primària i ESO

Per primera vegada el procés es fa preferentment de forma telemàtica