societat

Els veterinaris, dispostos a col·laborar en la gestió de la crisi del coronavirus

El col·lectiu creu que s'hauria d'haver creat un Consell Assessor multidisciplinar

/EUROPA PRESS.


Els veterinaris de tot l’Estat, que conformen un col·lectiu de 30.000 professionals, se senten ignorats per part de l’administració. Consideren que havien de formar part del Consell Asssesor de l’Estat en la gestió de la crisi del Coronavirus. Concretament a Alemanya el màxim responsable en la lluita contra la COVID-19 és un veterinari, el Doctor Lothar Wieler. Per això, el manescal Tolo Palou, ha recordat a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio que els veterinaris són persones que tenen grans coneixements en epidèmies, en microbiologia, immunobiologia i zoonosi. A més, creu que s’hauria d’haver creat un Consell Assessor multidisciplinar.

Però al marge d’aquestes reivindicacions el president del col·legi de veterinaris de les Balears i expert en zoonosi, Ramon Garcia,  creu que l’origen del Coronavirus  que ha causat aquesta pandèmia s’ha originat i transmés a l’ésser humà mitjançant una ratapinyada. Així ho evidencien, ha dit, diferents estudis científics. Mentre que el manescal Tolo Palou afirma que “l’origen del virus és el menys important. El que s’ha de fer és tenir un control d’aquests tipus de virus del que ja coeiuxem desde fa temps la seva existència.

Des del Col.legi de Veterinaris de les Balears demanen que hi hagi més prevenció i control per part de les administracions perquè no es torni a produir una situació com aquesta. I que si no es fa tornarem a viure una altra pandèmia.


Escolta aquí la notícia completa d’IB3 Ràdio

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell organitza visites a possessions de la Serra per l’aniversari de la declaració de la Unesco

D'aquí al novembre es visitaran Son Marc, Son Torrella o sa Campaneta, gràcies a la col·laboració amb l'entitat Itinerem

Primera jornada d’horari continu a la restauració d’Eivissa

L'illa ha passat a Nivell 1, això permet que la restauració pugui treballar en horari continuat, de dilluns a diumenge, fins a les 10 i mitja de la nit.

La solidaritat amb una escola de l’Índia fa córrer els més petits del CIDE

Uns 3.000 participants han pres part en la cursa, i han aconseguit recaptar 11.000 euros

Continuen en dependències policials els 16 detinguts aquesta matinada a Palma

Romandran detinguts fins que passin a disposició judicial