espanya

Els viatgers internacionals que arribin a Espanya sense la PCR obligatòria hauran de pagar fins a 6.000 euros

La ministra d'Afers exteriors, UE i Cooperació, Arancha González Laya, ha explicat que es "recomana" a les aerolínies que verifiquin si els viatgers tenen feta la PCR abans de pujar a l'avió, però no se'ls obliga

EFE


Els viatgers que arribin als aeroports i ports espanyols sense tenir la PCR obligatòria s’enfrontaran a una multa que pot arribar als 6.000 euros, segons ha explicat avui la ministra d’Afers exteriors, UE i Cooperació, Arancha González Laya.

La ministra ha explicat que es “recomana” a les aerolínies que verifiquin si els viatgers tenen feta la PCR abans de pujar a l’avió, però no se’ls obliga. Quan arribin a Espanya hauran de mostrar la seva documentació i, si no tenen justificant de la PCR, se l’hauran de fer i a més hauran de pagar la multa pertinent.

En una entrevista a Antena 3, González Laya ha assenyalat que “són multes serioses”, però que no pretenen ser recaptatòries, sinó “dissuasives”, perquè el que es pretén és que “els ciutadans es comprometin i corresponsabilitzin amb l’esforç per garantir una mobilitat segura”.

L’obligació de comptar amb una PCR negativa realitzada en les 72 hores prèvies al viatge entrarà en vigor el 23 de novembre per als viatgers procedents de 65 països, entre ells la majoria de països europeus.

No ho serà per als viatgers provinents de Grècia, Finlàndia o Noruega, que tenen menor nivell d’incidència. La ministra ha assenyalat que el que no és possible és tenir un “risc zero”, com no es té entre els mateixos espanyols.

González Laya ha volgut posar la mesura en context assenyalant que, dels 5,2 milions de turistes que han entrat a Espanya des del mes de juliol només 4.800 han donat positiu. Els casos importats, ha dit, suposen un 0,08 per cent.

“Mirant les xifres això no és un problema, però hem d’assegurar-nos que no ho sigui en el futur”, ha assenyalat. Segons ha dit, el que pretén la mesura és “crear confiança” i poder “anar obrint gradualment espais de mobilitat” que siguin segurs.


TUI reclama una mesura estàndard europea sobre l’exigència de PCR negativa als turistes
Viatgers d’Alemanya o el Regne Unit hauran de presentar PCR negativa per entrar a les Balears

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Manifestació de la Marea Blanca a Madrid contra la gestió sanitària de la comunitat

Tretze associacions que formen el moviment demanen la contractació de més personal

Aglomeracions en les principals zones comercials del país

Als centres urbans de Madrid, Bilbao, València, Saragossa i Gijón aquest dissabte ha estat pràcticament impossible mantenir la distància de seguretat

Macrooperació contra el tràfic d’éssers humans al llevant penínsular

Les víctimes eren obligades a exercir la prostitució 12 hores cada dia i si emmalaltien i no podien fer feina,...

Detinguts cinc tripulants d’una narcollanxa carregada amb 2.000 quilos d’haixix

Un helicòpter de la Policia Nacional va perseguir l'embarcació durant cinc hores