Troben el cos sense vida d’Angelita Silva De Souza
Així ho determinen les anàlisis fetes amb una mostra d'ADN

El projecte liderat per la UIB ha estat reconegut a un prestigiós congrés de videojocs educatius
Un grup d’investigació de la UIB lidera el projecte PlayComp, que proposa introduir l’ús de videojocs independents a les aules de secundària per millorar les competències socioemocionals i ètiques.
Una de les investigadores és Júlia Vilasís-Pamos: “Per exemple, es pot parlar de qui és el personatge, què li ha passat, quin és el seu context social, fins a quin punt l’atzar et pot determinar la vida…”.
Jugar a classe per fer aquesta mena de reflexions és la proposta del projecte que lidera Jorge Oceja: “Dur jocs de l’àmbit independent contribueix a superar els estereotips associats moltes vegades a la violència i les addiccions“. Oceja defensa que els videojocs són “un artefacte cultural del nostre temps, igual que la literatura, la fotografia, la música…”.
L’objectiu és formar, tant el professorat com els alumnes, en l’ús dels videojocs. “Ells hi jugaran, passi el que passi. Per això creim que aquesta alfabetització que promovem els ajudarà a jugar de manera diferent, sent crítics”, explica Oceja.
El projecte, finançat per l’Agència Estatal d’Investigació, ha estat reconegut a Dinamarca, al European Conference on Game-Based Learning, la cita científica més important dedicada als videojocs educatius. PlayComp s’aplicarà en instituts encara per concretar de les Balears, Cantàbria, Andalusia, Catalunya i a un de Finlàndia.
Així ho determinen les anàlisis fetes amb una mostra d'ADN
30 anys cotitzats, 9 dins el sector, són els requisits