X

Els vins de la DO Pla i Llevant seran més frescos i manco espirituosos

Sommeliers i cellers vaticinen que guanyaran força les varietats locals, com el giró ros

08/11/2021

Els vins de la DO Pla i Llevant seran més frescos i manco espirituosos

Marta Bergas

La DO Pla i Llevant ja experimenta amb els primers vins de l’anyada, els vins en rama. No es comercialitzen sinó que són la base per conèixer quines combinacions de varietats poden funcionar o quines maduracions són recomanables. Només sommeliers professionals proven aquests vins, com Gabriel Lucas, campió d’Espanya de sommeliers. “Es fa habitualment per aconseguir bons bouquets”, diu Toni Bennàssar, president de la DO Pla i Llevant.

Els sommeliers convidats tasten 13 vins d’una sola varietat cada un d’ells i traslladaran als cellers les seves recomanacions d’acord amb l’evolució que presenta el vi en aquest moment: “venen vins molt frescos, manco pesats”, diu Gabriel Lucas, “realment el vi mallorquí és boníssim, ha millorat molt”.

La cosa, de moment, va cap a potenciar les varietats locals, com el giró ros, que aguanten bé el clima mediterrani: “tenen poca acidesa”, diu Daniel Arias, de l’Associació Balear de Sommeliers. 

Tots coincideixen a dir que ens preparem, que venen bons vins, poc espirituosos i que combinen bé amb la gastronomia local.

08/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris