menorca

Els vols de Balears a la península s’encareixen un 22 % amb l’augment del descompte de resident

Tot i això els residents varen acabar pagant menys que amb el descompte del 50 per cent

Els+vols+de+Balears+a+la+pen%C3%ADnsula+s%27encareixen+un+22+%25+amb+l%27augment+del+descompte+de+resident

Altres estudis ja ho havien avançat i ara la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha publicat un informe en què ho corrobora. Els preus dels bitllets varen apujar amb l’increment del descompte de resident quan aquest va passar del 50 al 75 per cent. Concretament, el preu dels vols que enllacen Balears amb la península va augmentar una mitjana d’un 22 per cent.

Tot i això, diu el document, els residents varen acabar pagant menys que amb el descompte del 50 per cent, però un 21 per cent més del que s’hauria esperat amb la mesura.
L’estudi recull els preus entre juliol de 2018 i desembre de 2109 i els compara amb els d’un any i mig anterior.
La demanda dels residents també va augmentar amb la nova bonificació, concretament un 10 per cent amb els vols amb la península. Pel que fa als vols interinsulars, l’augment d’aquesta demanda va ser del 26 per cent. El preu dels bitllets entre illes, però, no varen apujar.
Pel que fa al comportament dels no residents, aquests varen volar en la mateixa mesura però varen anticipar 4 dies més de mitjana la compra del bitllet i varen viatjar més en companyies de baix cost.
L’informe fa unes recomanacions al Ministeri com és delimitar la subvenció a un preu màxim de bitllet i posar en marxa altres mesures per compensar la insularitat deslligada dels desplaçaments.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els primers banyistes arriben a Favàritx en espera que entri en escena del nou aparcament

L'estacionament podria quedar enllestit d'aquí a set o deu dies

Alaior desafia la distància de seguretat amb un autocinema gratuït a La Trotxa

L'estrena tindrà lloc divendres 12 de juny i l'experiència es perllongarà durant tot l'estiu

L’obertura al turisme a partir de juny rellança l’interès per estiuejar a Menorca

Els hotelers demanen que es bonifiquin els viatges perquè els preus per enllaçar amb les 13 ciutats espanyoles amb vol...

Lliure accés a Macarella, almenys per unes setmanes

El bus a la cala verge de Ciutadella, únic mitjà de transport permès, es reinstaurarà més endavant, en funció del turisme i l'afluència